Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Marţi, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Luminiţa Voinea

31 Martie 2020
Vizualizari: 2270
Comentează add

EXCLUSIV Ministrul de Interne, Marcel Vela, a avut o intervenție în direct la Serviciul de noapte cu Maria Țoghină.

Ministrul de interne, Marcel Vela, la Serviciul de noapte cu Maria Țoghină Ministrul de interne, Marcel Vela, la Serviciul de noapte cu Maria Țoghină - Conține audio

luminita-voinea

Ministrul de Interne, Marcel Vela. Foto: Arhivă

EXCLUSIV La câteva minute după ce a anunțat măsura intrării în carantină totală a municipiului Suceava și a opt comune limitrofe, ministrul de Interne, Marcel Vela, a explicat contextul în care autoritățile au luat această măsură excepțională , la emisiunea "Serviciul de noapte" cu Maria Țoghină.

Realizator (Maria Ţoghină): Îl avem în direct pe ministrul de Interne, domnul Marcel Vela, pe care îl salutăm. Bună seara, bună dimineaţa! Deja e trecut de miezul nopţii, domnule ministru!

Marcel Vela: Bună seara şi bună dimineaţa în acelaşi timp!

Realizator: Zile lungi sau nopţi foarte scurte în această perioadă pentru dumneavoastră, o perioadă fără precedent în istoria recentă a României. Bănuiesc că nu este uşor să luaţi astfel de decizii.

Marcel Vela: Într-adevăr, este un moment în care, ca decident, într-o situaţie de acest gen, în care trebuie să iei decizii mai puţin plăcute, este destul de dificil. Aici, la Ministerul Afacerilor Interne, împreună cu colegii, lucrăm zi şi noapte şi evaluăm, analizăm, astfel încât să luăm cele mai bune decizii pentru România.

Realizator: Domnule ministru, iată că  de aproape o oră, Suceava este în carantină totală. Care sunt măsurile dispuse şi ce mesaj aveţi pentru suceveni?

Marcel Vela: Mesajul pentru suceveni este următorul: suntem alături de ei. Am luat această decizie şi în avantajul lor pentru a nu fi extinsă această infecţie la nivelul întregului judeţ, la nivelul întregii regiuni şi până la urmă în toată România. Asigur toţi cetăţenii din judeţul Suceava de tot sprijinul şi de toată susţinerea noastră. Suntem şi vom fi împreună.

Realizator: Aţi dispus relocarea de unităţi ale poliţiei, ale jandarmeriei, ale armatei în acea zonă, tocmai pentru a asigura cordonul de protecţie?

Marcel Vela: Am pregătit încă de astăzi de după-amiază tot dispozitivul pentru ca în momentul în care noi vom anunţa ordonanţa militară care pune aceste restricţii cu privire la zona de carantinare şi zona de protecţie în acelaşi timp să fie pe poziţie şi să îşi facă datoria pentru a implementa Ordonanţa Militară numărul 6, emisă în această zi sau deja ieri, să spun aşa, pentru că acum este deja ora 12:45.

Realizator: Deci am trecut de miezul nopţii.

Marcel Vela: Suntem dincolo de miezul nopţii, dar noi încă suntem la datorie, analizăm măsuri, posibilităţi de intervenţie, de susţinere, de ajutor, având în vedere faptul că împreună dorim să facem tot ceea ce putem astfel încât să ajutăm sucevenii şi moldovenii în această situaţie delicată şi complicată.

Realizator: Pentru că românul este inventiv, bănuiesc că sucevenii, fiind şi ei tot români, sunt la fel de inventivi, ce mesaj aveţi pentru cei cărora le-ar trece prin minte, ştiţi cum e, să nu se oprească la barieră, ci să încerce să o sară sau să treacă pe dedesubt? Ce riscă ei?

Marcel Vela: Nu aş vrea să vin cu exemple de măsuri coercitive sau de sancţiuni aplicate fie că sunt ele contravenţii sau infracţiuni, fie că sunt pecuniare sau chiar unele care ţin de zona penală. Am încredere că sucevenii vor înţelege că această măsură este în sprijinul lor. Cu cât respectă mai mult în deciziile, indicaţiile, sfaturile autorităţilor cu atât mai mult vom împiedica infecţia şi răspândirea virusului în judeţul Suceava în primul rând, unde sunt oameni extraordinari, oameni deosebiţi, oameni harnici, oameni care vor înţelege că este o măsură luată inclusiv în sprijinul lor.

Realizator: Dle ministru, vă mulţumesc pentru prezenţa la Radio România Actualităţi şi vă aşteptăm ori de câte ori veţi avea ceva de comunicat.

Marcel Vela: Cu mare drag! Şi eu vă mulţumesc. Le doresc toate cele bune ascultătorilor dumneavoastră, oriunde s-ar afla ei acum şi un gând de solidaritate, de susţinere şi de încurajare pentru cetăţenii din Suceava şi din întreg judeţul, garantându-le că această decizie a fost luată cu mult discernământ, cu foarte multe şi de durată analize împreună cu specialiştii în boli infecţioase, în epidemiologie, nu a fost o decizie a ministrului Afacerilor Interne, nu a fost nici o decizie ce ţine de duritate sau mobilizarea unor forţe ale Ministerului Apărării Naţionale, ale Ministerului Afacerilor Interne pentru a se simţi cumva într-un fel sau altul necăjiţi sau daţi deoparte. Este o măsură normală şi ei compatrioţi cu ceilalţi români din toată ţara vor înţelege că această măsură până la urmă vine în sprijinul copiilor, bătrânilor, compatrioţilor lor, conjudeţenilor lor, astfel încât să fim învingători la sfârşitul acestei lupte împotriva noului coronavirus. Le mulţumesc pentru încredere şi îi asigur de tot suportul şi de susţinerea mea.

Audio: Interviul integral  acordat de minsitrul de Interne , Marcel Vela, pentru emisiunea Serviciul de noapte cu Maria Țoghină


Etichete Exclusiv RadioSuceavacarantinăcoronavirusCOVID-19Ministerul de interneordonanță militară

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live