Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE Duminică, 07 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Luminiţa Voinea

20 Septembrie 2020
Vizualizari: 586
Comentează add

Secretarul de stat la DRP, Ovidiu Burduşa, îi încurajează pe cetăţenii români rezidenţi în Italia în demersul lor de a candida la alegerillocale din Italia.

Mesaj de susținere pentru românii care candidează la alegerile din Italia

luminita-voinea

Ovidiu Burdușa, secretar de stat la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni. Sursa: Facebook

51 de români candidează la alegerile locale din Italia. Își doresc să se implice în viața comunității de aici, una dintre cele mai mari din Europa, și să-i unească pe români pentru a crea o comunitate mai puternică.

"Suntem dezbinați și aș vrea să ne unim. Îmi propun să creez una dintre cele mai puternice comunități românești din străinătate".

Este mesajul unui candidat român, Florin Cristinel Stan. Stabilit de peste 20 de ani în Italia, el propune alegătorilor mai multe proiecte și face apel la unitatea conaționalilor la alegerile locale din Italia.

De la București, secretarul de stat la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, Ovidiu Burdușa, le transmite un mesaj de susținere tuturor candidaților români la alegerile locale din Italia.

"În 20 şi 21 septembrie vor avea loc alegeri locale în mai multe regiuni din Italia. Se va vota în peste 1000 de localităţi. Din fericire,  avem şi 51 de români rezidenţi în Italia, care candidează pe aceste liste electorale. Din proprie experienţă ştiu ce înseamnă să fii străin în altă ţară. Am locuit 17 ani în capitala Italiei, la Roma. Ştiu că este deja un proces complex, care presupune multe eforturi şi experienţe noi, necunoscute, care ne-au forţat de nenumărate ori să ieşim din zona de confort. Faptul că aceşti români au avut curajul să-şi ia inima în dinţi şi să meargă şi mai departe, dorindu-şi să facă o diferenţă în comunităţile în care trăiesc, este un lucru excepţional. Pentru toate acestea îi felicit şi le mulţumesc că reprezintă România cu mândrie dincolo de graniţele ţării. Aceasta este încă o dovadă că românii sunt oameni extraordinari, muncitori şi ambiţioşi. Prin participarea lor directă, activă la viaţa politică şi administrativă, românii au şansa de a-şi face auzită vocea şi de a arăta ceea ce pot. Scena politică este în continuă schimbare peste tot în lume. În aceste timpuri grele avem nevoie de o politică a viitorului care să aducă stabilitate şi solidaritate oriunde ne-am afla. Le urez succes tuturor candidaţilor români la alegerile de duminică şi de luni din Italia! Succes tuturor candidaţilor indiferent de culoarea politică! Sper ca în viitor să avem cât mai mulţi români care să facă diferenţa în comunităţile în care s-au stabilit în străinătate! Vreau să-i asigur pe această cale pe românii de pretutindeni de toată deschiderea şi de disponibilitatea mea. Îmi doresc cât mai curând să fiu în mijlocul lor, să discutăm despre proiectele DRP şi despre cee ce poate face statul român pentru ei. Vreau să ştie că nu i-am uitat, că le suntem alături şi că pot să vadă în noi un partener de dialog. Mult succes!
"


Etichete diasporaromânialegeri localeItalia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live