Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

15 Iulie 2021
Vizualizari: 273
Comentează add

Măsuri de îmbunătăţire a infrastructurii şcolare.

Măsuri de îmbunătăţire a infrastructurii şcolare

florin-lepadatu

   

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI - Premierul Florin Cîţu a precizat că fondurile prin care se vor finanţa măsurile de îmbunătăţire a infrastructurii şcolare şi actul educaţional vor proveni atât din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, cât şi de la bugetul de stat.

Şeful Executivului a mai spus că până la 1 august va fi creat un grup interministerial care va monitoriza proiectul.

Acesta va fi coordonat de premier, iar vicepreşedinte va fi ministrul educaţiei.

Sorin Cîmpeanu a adăugat, la rândul său, că este nevoie de un acord politic pe această temă, astfel încât să se evite, pe viitor, modificarea legislaţiei odată cu guvernarea.


Sorin Cîmpeanu: Prima sarcină a grupului interministerial, care se va forma cu termen limită 1 august, va fi să stabilească în ce măsură vom merge către o lege a educaţiei republicată, vom merge către o lege a învăţământului preuniversitar separat de învăţământul universitar, dacă învăţământul universitar va avea şi partea de cercetare universitară integrată sau nu, dacă vom avea statutul personalului didactic inclus în lege sau în afara acestei legi. Deci, este prima sarcină asupra căreia acest grup de lucru interministerial va trebui să răspundă şi pe baza reprezentării partidelor politice, pentru că în ultimă instanţă acest proiect de lege va fi adoptat de către Parlamentul României. Este necesară consultarea în vederea identificării numitorului comun acceptabil pentru toate forţele politice, în aşa fel încât să putem asigura predictibilitate în sistemul de educaţie.


Etichete elevişcoală

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live