Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Marţi, 27 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

23 Februarie 2020
Vizualizari: 1090
Comentează add

MAE: Până acum nu sunt români infectați cu coronavirus în Italia

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Autoritatile romane din Italia nu au fost notificate pana acum de către cele italiene cu privire la existența vreunui caz confirmat de infecție cu COVID-19 (coronavirus) printre cetățenii români, transmite redactorul RRA, Carmen Gavrilă.

Ministerul de  Externe precizează ca a fost format un cordon sanitar în jurul regiunilor afectate, prin interzicerea ieșirilor și intrărilor cetățenilor în regiunile Lombardia și Veneto, care reprezintă focarul italian al epidemiei.

De asemenea au fost inchise scolile in cele doua regiuni, au fost suspendate activitățile serviciilor publice, cu exceptia celor esențiale și de utilitate publică, au fost oprite unele tipuri de activități comerciale, cu excepția celor care oferă servicii esențiale si  a fost limitat accesul sau suspendat  transportul public de mărfuri și pasageri, cu excepții în cazuri specifice.

In plus, au fost amânate manifestările sportive din cele două regiuni (inclusiv a partidelor de fotbal din Serie A).


Elevii din Alba Iulia care revin în ţară după excursia în Italia vor fi plasaţi în regim de carantină

Aproximativ 50 de elevi de la Liceul de Arte "Regina Maria" din Alba Iulia, care au fost în excursie cu autocarul la Veneţia, vor ajunge, în acestă seară, înapoi acasă, mai repede cu câteva zile, întrucât în regiunea respectivă s-au semnalat mai multe cazuri de infectare cu coronavirus.

Potrivit corespondentei noastre în Alba, Andreea Bogdan, prefectul judeţului a anunţat că a fost întrunit Comitetul pentru situaţii de urgenţă şi că se caută un loc de tip internat în care elevii şi profesorii să fie plasaţi în regim de carantină. Din primele date, starea elevilor este bună şi nu au febră.


Etichete coronavirusinfectareitaliaromaniamaecovid-19alba iuliaelevicarantina

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live