Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: La minut Miercuri, 26 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

15 Aprilie 2016
Vizualizari: 805
Comentează add

Situaţia economică a Rusiei şi conflictele din Ucraina şi Siria au fost printre temele abordate în cadrul dialogului anual dintre Vladimir Putin şi cetăţenii ruşi.

Linia directă a lui Vladimir Putin

alexandru-beleavski-moscova

   

Situaţia economică a Rusiei şi conflictele din Ucraina şi Siria au fost printre temele abordate în cadrul dialogului anual dintre Vladimir Putin şi cetăţenii ruşi.

Liderul de la Kremlin a primit întrebări de la publicul prezent în sala de unde a fost transmisă linia directă, dar şi prin telefon sau înregistrate video.

Cele mai stringente probleme ridicate în direct în cele trei ore şi 40 de minute ale Liniei directe, cum este denumită tradiţionala sesiune anuală de întrebări şi răspunsuri, au fost legate de criza economiei ruse provocată de scăderea preţului la petrol şi sancţiunile economice occidentale.

În opinia liderului rus, sancţiunile occidentale nu vor fi ridicate în curând, deşi ţările care le-au introdus nu mai pot invoca nerespectarea acordurilor de la Minsk, situaţie în care însă vor fi prelungite şi contrasancţiunile Rusiei.

Liderul de la Kremlin a evitat retoricele violent antioccidentale şi antiamericane, numindu-l de pildă pe Barack Obama un om onest şi puternic, deoarece, a spus Putin, a recunoscut că bombardarea Libiei a fost o greşeală.

Preşedintele Putin a apreciat însă că seria de greşeli în politica externă americană continuă, Washingtonul abia evitând o eroare similară celei din Libia în Siria.

Referindu-se la Siria, Putin a declarat că riscul resuscitării Statului Islamic există, dar Rusia, retrăgându-şi principalele forţe din ţara arabă, a lăsat armata guvernamentală siriană într-o stare în care este capabilă să ducă operaţiuni ofensive, aşa cum a demonstrat-o la Palmira.

El a subliniat totodată că sirienii trebuie să se aşeze la masa de negocieri, să adopte o nouă Constituţie şi pe baza acesteia să organizeze alegeri anticipate, pentru a ieşi astfel din criză.


Etichete Linia directă a lui Vladimir PutinRusiaSiriaUcraina

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live