Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Tatal nostru * Imnul national Joi, 11 August

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Luminiţa Voinea

5 Octombrie 2021
Vizualizari: 787
Comentează add

Profesor universitar doctor Iulia Motoc, judecător la CEDO, a vorbit la Serviciul de noapte cu Maria Țoghină, despre retrângerea drepturilor omului în perioada pandemiei.

Judecător Iulia Motoc: Pandemia a dus la o restrângere a drepturilor omului Judecător Iulia Motoc: Pandemia a dus la o restrângere a drepturilor omului - Conține video

luminita-voinea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (5 octombrie, ora 7:12:30) - "Radiojurnal"

Pandemia de COVID -19 a dus la o restrângere a depturilor omului, atât la nivel global, cât şi la nivelul fiecărui stat, a afirmat la Serviciul de noapte cu Maria Ţoghină, profesor universitar doctor Iulia Motoc, judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Iulia Motoc: Problema care se pune este dacă aceste restrângeri de la stat la stat au fost justificate, au fost necesare şi proporţionale cu situaţia cu care noi ne-am confruntat. La Curtea Europeană a Drepturilor Omului există o cazuistică care este suficientă în acest moment. Cauzele legate de COVID au fost foarte rapid comunicate, de aceea avem şi câteva decizii, inclusiv care se referă la România, în privinţa restrângerii drepturilor omului şi aşteptăm acum noi decizii foarte importante care se referă la pasul legat de acest certificat de vaccinare care trebuie să fie prezentat la frontiere. Sunt cauze pe care noi le avem pe rol.

În ceea ce priveşte cauzele în care România este reclamată la CEDO, Iulia Motoc spune că cele mai multe se referă la condiţiile de detenţie şi dreptul cetăţenilor la un proces echitabil.

Ea a reamintit că orice cetăţean european se poate adresa Curţii Europene a Drepturilor Omului, numai după epuizarea tuturor căilor de atac prevăzute de legislaţiile naţionale.

Video: Serviciul de noapte cu Maria Țoghină, ediția din 4-5 octombrie
 


Etichete drepturile omuluipandemievaccinarecertificat verdeCEDO

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live