Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LUMEA COPIILOR (CONTINUARE) Luni, 01 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Solomon

19 Ianuarie 2015
Vizualizari: 4785
Comentează add

FOTO: Inventatorul român Iustin Capră, creatorul rucsacului zburător, triciclul electric şi a celei mai mici mașini din lume - Soleta, a încetat din viaţă la vârsta de 82 de ani.

Inventatorul român Iustin Capră a încetat din viaţă Inventatorul român Iustin Capră a încetat din viaţă - Conține audio Inventatorul român Iustin Capră a încetat din viaţă - Conține galerie foto

sorin-solomon

 Inventatorul român Iustin Capră. Foto: Simona Şerbănescu-arhivă.

Inventatorul român Iustin Capră a încetat din viaţă la vârsta de 82 de ani, a declarat pentru Radio România fostul ministru Alexandru Mironov.

Virgilius Justin Capră s-a născut la 22 februarie 1933 la Măgureni, Prahova,  a fost un inventator, profesor și inginer român cunoscut pentru numeroasele sale invenții printre care: rucsacul zburător, triciclul electric Oblio și Troty, cea mai mică mașină din lume - Soleta (cu un consum de 0.5l/100km), primul rachetonaut, automobilul cu motor de avion Virgilius și multe altele.

Academia Romana decidea in 2008 ca  inventatorul roman Iustin Capra a schimbat cel mai mult in bine imaginea Romaniei, oferindu-i si un premiu material. 

Foto: Simona Uţă.

Banii au fost folositi de Iustin Capra la sădirea semintelor viitorului.

Un viitor pe care va invitam sa il cunoasteti intr-un nou documentar Radio România Actualităţi realizat în urmă cu un an de Simona Serbănescu.

AUDIO: Seminţele viitorului.

Într-o perioadă în care căutăm cu înfrigurare rețete menite să ne asigure longevitatea, inventatorul Justin Capră ne aduce formula vieții veșnice însăși.

Ascultaţi un reportaj realizat de Andreea Marin în noiembrie 2013.

AUDIO: ”Joacă + nebunie frumoasă = secretul vieţii veşnice”


Etichete Iustin CaprăinventatorinvenţiidecesSoletarucsac zburător

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live