Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Marţi, 21 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

15 Martie 2019
Vizualizari: 705
Comentează add

Infiintarea Camerei deschide oportunitati pentru a exporta in toata Europa, dar mai ales in Romania si statele vecine acesteia

Înfiinţarea Camerei de Comerţ România-Egipt "deschide noi oportunităţi"

-

Consulul comercial al Republicii Arabe Egipt, Ayman Aly Osman, a declarat că înființarea Camerei de Comerț România-Egipt deschide oportunități pentru export in toată Europa.

El a calificat înființarea Camerei drept un moment istoric și a afirmat că așteaptă  firmele româneşti să investească în Egipt.

"Este un moment istoric. Înfiinţarea Camerei deschide oportunităţi pentru a exporta în toată Europa, dar mai ales în România şi statele vecine acesteia - Bulgaria, Ungaria, Moldova, Serbia. Aşteptăm firmele româneşti să investească în Egipt. În anul 2018, comerţul bilateral a crescut până la un miliard de dolari, din care 850 milioane reprezintă exporturile României şi doar 150 milioane exportul Egiptului în România", a precizat consulul comercial al Egiptului, Ayman Aly Osman, într-o conferinţă de presă.

De asemenea, preşedintele CCRE, Abdelrazek Cornelia-Corina, a afirmat că înfiinţarea CCRE a apărut într-un context internaţional şi naţional prielnic, fapt care va conduce la impulsionarea schimburilor economice şi culturale.

"Acum s-a întâmplat. Este o dorinţă a mea de mai mult timp. Contextul internaţional mă şi ajută acum şi sper să avem şi rezultate. Dorim să avem mai multe proiecte, inclusiv culturale. Trebuie înţelese culturile ambelor ţări. Dorim să încurajăm creşterea schimburilor bilaterale prin încurajarea oamenilor de afaceri din cele două ţări de a desfăşura activităţi comune sau chiar investiţii în România şi Egipt. Ambele ţări au un portofoliu mare de afaceri, atât pe domeniul industriei uşoare, cât şi pe industria grea. Şi România şi Egiptul sunt producătoare şi exportatoare de produse agricole de textile. Acum, ambele ţări dezvoltă o politică frumoasă în domeniul energiei", a declarat pentru Agerpres preşedintele CCRE.

În urma semnării protocolului între Uniunea Statelor Africane şi Uniunea Europeană, în data de 25-26 februarie 2019, la Cairo s-a semnat protocolul de liber schimb între România şi Egipt.

În acest context, marcat de deţinerea preşedinţiei Consiliului European de către România, s-a înfiinţat şi Camera de Comerţ Bilaterală România-Egipt (CCRE).

Una dintre problemele sesizate de preşedintele CCRE în cadru conferinţei este durata mare de obţinere a vizelor pentru oamenii de afaceri egipteni care doresc să vină în misiuni economice în România. Abdelrazek Cornelia-Corina a mai spus că nou înfiinţata Cameră va adera la Uniunea Camerelor de Comerţ Bilaterale.

La rândul său, ambasadorul Republicii Arabe Egipt, Salah Eldin Abdel Sadek Ahmed, a îndemnat oamenii de afaceri să găsescă oportunităţi de colaborare, cu atât mai mult cu cât nou înfiinţata Cameră este a lor şi trebuie să valorifice acest moment.
 


Etichete EgiptCamera de Comerţ România-Egiptcomerț

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live