Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Probleme la zi (R) Joi, 30 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Cîrnu

6 Iunie 2022
Vizualizari: 1679
Comentează add

Un vehicul cu aspect militar, cu gardă mărită la sol, care mizează pe două propulsoare de 3 litri ale grupului german BMW.

Ineos Grenadier - un 4x4 de temut în off-road

catalin-cirnu

  Foto: Cătălin Cîrnu

Gigantul britanic Ineos, cu afaceri de vreo 60 de miliarde de dolari în domeniul petrolier, afăcut o mutare interesantă în lumea auto, oferind fanilor off-road un prototipmusculos și agil pe care l-au numit Grenadier. Cu o formă pătrățoasă ceamintește de vechiul Defender și de modelele Mercedes, Grenadier a sosit înRomânia pentru a-și etala caracteristicile, într-o campanie de prezentare cu popasuri în Polonia, Cehia, Ungaria și Bulgaria, parte a turneului mondial 2B Prototype Tour.

 
 
Jurnaliștii nu au putut testa SUV-ul decât ca pasageri, întrucât, fiind vorba de un prototip, bolidul poate fi șofat doar de un pilot german acreditat să ruleze pe drumurile naționale și europene. Gazdele de la Automobile Bavaria au promis că la toamnă va avea loc demonstrația de virtuozitate, undeva pe drumuri de munte, unde Grenadier își va arăta toate atuurile. 
 
 
Un vehicul cu aspect militar, cu gardă mărită la sol, care mizează pe două propulsoare de 3 litri ale grupului german BMW. Cel diesel dezvoltă 249 CP cu șase cilindri în linie, iar unitatea turbo pe benzină, oferă 286 CP. Ambele sunt cuplate la o transmisie automată cu opt rapoarte și la un sistem de tracțiune integrală permanentă.Modelul este echipat și cu o cutie de transfer pentru a depăși toate momentele dificile întâlnite pe un traseu de off-road.
 
 
Ineos a dezvoltat acest off-roader veritabil pentru a-și mulțumi toți clienții pretențioși care iubesc destinațiile cu acces dificil. Pescarii, vânătorii sau amatorii de senzații tari pe drumuri ce par impracticabile se pot baza pe un astfel de vehicul cu tracțiune integrală, cu reductor ce poate pune la treabă motorul și cutia de viteze în momente dificile pentru ca bolidul să răzbată prin noroi, zăpadă sau nisip. Interiorul are un aer cazon, în care schimbătorul de viteză de ultimă generație oferă o imagine atipică printre manetele și butoanele prezente pe cele două tablouri decomandă decupate parcă din altă epocă. Șoferul și pasagerul din dreapta beneficiază de câte o trapă personalizată, iar bancheta spate este îndeajuns de primitoare pentru trei adulți voinici.
 
 
Pentru a spori atractivitatea posibililor clienți pe acest segment de piață, cei de la Ineos au promis 5 ani garanție fără limită de kilometri, mizând în primul rând pe atuurile unui automobil cu valențe off-road ce va apărea și în varianta pick-up. 
 

Etichete Mașina Luniioff-roadIneos Grenadier4x4

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live