Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Miercuri, 18 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

6 August 2021
Vizualizari: 357
Comentează add

Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi susţine începerea anului şcolar cu prezenţa fizică a tuturor copiilor, mai puţin a celor cu probleme medicale.

Începerea anului şcolar cu prezenţa fizică a tuturor copiilor

radiojurnal

 

Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi susţine începerea anului şcolar cu prezenţa fizică a tuturor copiilor, mai puţin a celor care au probleme medicale.

Preşedintele Federaţiei, Iulian Cristache, a declarat pentru Radio România Actualităţi că a merge în sălile de curs este mai puţin periculos decât ce se întâmplă acum, când copiii se plimbă prin oraş şi mall-uri, merg la terase sau cu mijloacele de transport în comun.


Iulian Cristache: Atâta timp cât ai cadrul legal să ţii copilul care are comorbidităţi acasă, nu văd în rest ce probleme ar fi de a te duce în şcoală. E de preferat să mergi faţă în faţă la şcoală, astfel încât să dobândeşti nişte competenţe reale. În ceea ce priveşte vaccinarea copiilor, nu se pune problema în această fază să creăm obligativitate. Atâta timp cât acest vaccin nu este certificat 100%, dus acel experiment în timp, deci concluzionând, nu vom pune presiune niciodată pe elevi să se vaccineze, decât dacă au acordul familiilor. Este o opţiune, până la urmă, de viaţă privată, nu am cum eu - şi cred că nici ministerul - să oblige, atâta timp cât acest vaccin nu are obligativitate printr-un regulament la nivelul Uniunii Europene.

Preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi a mai precizat că în şcoli, elevii vor purta măşti de protecţie, însă distanţarea fizică nu va fi posibilă, mai ales în cazul claselor cu un număr mai mare de elevi - ne-a transmis reporterul RRA Felicia Mocanu.


Etichete elevişcoală(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live