Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Miercuri, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

13 Septembrie 2021
Vizualizari: 164
Comentează add

Aproape trei milioane de copii şi adolescenţi din România încep un nou an şcolar.

Începe un nou an şcolar

florin-lepadatu

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI : Aproape trei milioane de copii şi adolescenţi din România încep luni un nou an şcolar şi chiar dacă suntem în plin val patru al pandemiei de coronavirus, cei mai mulţi elevi şi preşcolari vor fi în bănci şi nu în faţa calculatoarelor.

Doar 7.000 de elevi vor face şcoală online.


Reporter - Cristina Dumitrescu: "Cei mai mulți dintre cei aproximativ /2.900.000/ de copii și tineri vor începe cursurile la grădiniță, școală sau liceu în clasă, dar există și 12 localități unde incidența cazurilor de infectare cu coronavirus a trecut de şase la mie, astfel că acolo cursurile vor începe online. Tot online vor începe și copiii ale căror școli nu au fost reparate la timp, spune ministrul educației, Sorin Cîmpeanu.


Sorin Cîmpeanu: În cele 12 localități care vineri au depășit rata de infectare de şase la mie învață un număr de 2.400 de elevi. Se adaugă, de asemenea, școlile care au probleme de infrastructură. Deci 2.000 în ţară, 2.723 în București, 7.000 de elevi din totalul celor aproape trei milioane de elevi vor fi nevoiți să învețe în online săptămâna următoare.

Purtarea măștii de protecție va fi obligatorie în clase, precum și mâine la festivitățile de deschidere a școlii, la care mai mult ca sigur se va crea aglomerație. Ministrul educației le-a recomandat chiar părinților și bunicilor să evite să vină cu copiii la școală sau doar un singur adult să fie prezent, pentru a nu se crea aglomeraţie, care ar spori transmiterea coronavirusului. Din cei peste 300.000 de angajați din sistemul de educație, 61% s-au vaccinat deja anti-COVID-19, la fel și 15% dintre tinerii cu vârsta peste 12 ani. Profesorii și elevii care au peste 12 ani și care nu s-au vaccinat până acum, dar vor să o facă, vor putea să facă vaccinul în următoarele două luni în școli, sau în centre special amenajate, sau în cadrul unor caravane de vaccinare."

Anul şcolar va avea 34 de săptămâni, 14 în primul semestru şi 20 în cel de al doilea.

Elevii de gimnaziu şi liceu vor avea parte de două vacanţe, una de iarnă, între 23 decembrie şi 10 ianuarie, şi cea de primăvară, între 15 aprilie şi 1 mai.

Copiii de grădiniţă şi şcoală primară vor avea şi o vacanţă suplimentară în perioada 25-31 octombrie.


Etichete şcoalăelevi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live