Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 22 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Radu

21 Iunie 2017
Vizualizari: 4070
Comentează add

Elevii au intrat deja in vacanta cea mare si parcurile s-au umplut de copiii veniti cu parintii sau bunicii.

FOTO: Echipamentele de agrement din parcuri sunt sigure sau nu? FOTO: Echipamentele de agrement din parcuri sunt sigure sau nu? - Conține audio

catalin-radu

Foto: Catalin Radu.

Elevii au intrat deja in vacanta cea mare si parcurile s-au umplut de copiii veniti cu parintii sau bunicii.

Cei mici aleg sa se dea in leagane sau tobogane, iar cei mai mari, mai curajosi, vor in roller-coastere, calusei, carusele  sau chiar in roti.

Aceste echipamente trebuie sa fie obligatoriu autorizate de Inspectia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub presiune si Instalatiilor de Ridicat. 

ISCIR-ul le autorizeaza doar in baza verificarilor  facute de Compania Nationala pentru Controlul Cazanelor, Instalatiilor de ridicat si Recipientelor sub presiune, adica CNCIR-ul. Ea este institutia care da un termen de scadenta pana la urmatoarea verificare, pentru fiecare echipament in parte.

Reprezentantul ISCIR-ului, Catalin Brasoveanu,  ne-a precizat ca detinatorii acestor  echipamentele de agrement din parcuri trebuie sa desemneze persoane care raspund de aceste instalatii, care sa verifice ca acestea sa aiba verificarile la zi si chiar sa le opreasca daca reprezinta un pericol. In cazul in care inspectorii ISCIR, in urma controlului pe care-l fac la aceste echipamente, descopera ca nu le-au fost facute verificarile la timp, ei pot hotari oprirea acestora din functionare , pot da amenzi si chiar pot retrage autorizatia responsabilului cu supravegherea si verificarea si tehnica in exploatarea instalatiilor, asa numitul RSVTI.

Alin Constantinescu raspunde de aproape 90 la suta dintre echipamentele de agrement din capitala si ne  asigura ca acestea au verificarile la zi si nu prezinta niciun pericol pentru copii.

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor efectueaza anual un control tematic, la nivelul intregii tari, privind respectarea prevederilor legale la prestarea serviciilor in incinta strandurilor si parcurilor de distractii, in care se afla asa numitele echipamente de agrement. In urma  ultimului control facut anul trecut , ANPC-ul a sanctionat aproape jumatate dintre cei 400 de operatori economici controlati. Ei nu respectau legislatia in domeniu sau unele dintre echipamentele pe care le administrau prezentau defecte.

AUDIO: Presedintele ANPC, Bogdan Pandelica, sfatuieste parintii sau bunicii sa anunte autoritatile daca gasesc nereguli la aceste instalatii.


Etichete parc distractiiloc joacaElevivacantareportajele rraparcuriechipamente de agrement

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live