Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Vineri, 30 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Solomon

26 August 2011
Vizualizari: 1582
Comentează add

Preşedintele Rezervei Federale a SUA, Ben Bernanke, nu a prezent noi măsuri de susţinere a economiei, dar a anunţat că instituţia este gata să intervină "la nevoie". Bursele au reacţionat negativ la anunţ.

Fed va "analiza măsurile de stimulare în septembrie"

sorin-solomon

Preşedintele Fed, Ben Bernanke. Foto: Reuters.

Preşedintele Rezervei Federale (Fed) a Statelor Unite, Ben Bernanke, nu a prezent, vineri, noi măsuri de susţinere a economiei, aşa cum sperau analiştii, dar a anunţat că instituţia este gată să intervină la nevoie şi va analiza în septembrie opţiuni suplimentare de stimulare monetară.   

"Este clar că redresarea din criză a fost cu mult sub ritmul aşteptat", susţine Bernanke în discursul pregătit pentru reuniunea anuală a Fed, transmite Reuters.
   
Ben Bernanke a spus că membrii conducerii Fed se vor reuni în septembrie timp de două zile, pentru a analiza toate opţiunile pentru măsuri suplimentare de stimulare monetară, pe lângă alte subiecte.
   
Preşedintele Fed a arătat că reducerea numărului record al persoanelor aflate în şomaj timp de minim şase luni va contribui la consolidarea creşterii economiei americane.
   
În opinia sa, politicile care promovează o redresare mai solidă pe termen lung "ar putea servi şi obiectivelor pe termen lung".
   
Bernanke a spus că banca centrală şi-a revizuit în scădere estimările privind creşterea economiei americane şi a subliniat că strategia Fed se concentrează în continuare pe stimularea redresării.

Preşedintele Fed nu a oferit însă noi detalii privind măsurile pe care le-ar putea lua Rezerva Federală.

Discursul "a scăzut bursele"

Discursul lui Bernanke a dezamăgit pe unii jucători pe piaţa de capital, care sperau ca preşedintele Fed să prezinte informaţii clare privind relaxarea politicii monetare.

Dolarul s-a apreciat, iar declinul acţiunilor s-a accentuat după comentariile sale.
   
"Fundamentele de creştere ale economiei SUA nu au fost afectate permanent de şocurile din ultimii patru ani. Refacerea va dura şi ar mai putea apărea întârzieri. Totuşi, procesul de vindecare nu va lăsa cicatrici permanente", a spus Bernanke.
   
Preşedintele Fed a subliniat că rolul principal în asigurarea unei baze solide pentru creştere economică pe termen lung revine Casei Albe şi Congresului.

La începutul acestei luni, Fed a anunţat că va menţine dobânda de referinţă aproape de nivelul zero pentru cel puţin doi ani şi analizează alte măsuri pentru stimularea economiei.

Unii investitori au sperat ca banca centrală, care a cumpărat deja obligaţiuni ale Trezoreriei de 2.300 miliarde de dolari, să lanseze o nouă rundă de achiziţii de active.

Bernanke a reiterat totodată că banca este pregătită să analizeze toate opţiunile şi este pregătită să acţioneze dacă va fi nevoie.

O serie de date economice negative au determinat analiştii să afirme că există o probabilitate de 50% ca economia SUA să intre din nou în recesiune.


Etichete Preşedintele Rezervei FederaleBen BernankeSUAeconomieburse

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live