Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Alegeri parlamentare 2020. Dezbateri electorale Miercuri, 25 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

15 Mai 2017
Vizualizari: 1150
Comentează add

Exerciţiul intitulat CyDEx17 se desfăşoară în perioada 15-17 mai şi la el vor participa peste 60 de instituţii din sectoarele public şi privat.

Exerciţiu naţional de securitate cibernetică organizat de SRI

sergiu-stet

Serviciul Român de Informaţii organizează în perioada 15 - 17 mai un exerciţiu naţional de securitate cibernetică, intitulat CyDEx17.

Exerciţiul, aflat la prima ediţie, este organizat în conformitate cu Strategia de Securitate Cibernetică a României şi în parteneriat cu MApN, MAI, MAE, STS, SPP, SIE, ORNISS şi CERT-RO.

 "CyDEx17 se va desfăşura în cadrul poligonului cibernetic al Centrului Naţional Cyberint, creat şi personalizat special pentru acest exerciţiu, şi are ca obiective exersarea şi evaluarea modului de gestionare a incidentelor cibernetice, răspunsul la acestea la nivel operaţional, tactic şi strategic, asigurarea unui nivel de securitate corespunzător la nivelul infrastructurilor cibernetice, precum şi optimizarea procesului de cooperare între instituţii în vederea identificării şi limitării impactului unor incidente de acest tip", se precizează într-un comunicat al SRI citat de Agerpres. 

La eveniment vor participa peste 60 de instituţii din sectoarele public şi privat, care îşi vor testa modalităţile de răspuns la incidente cibernetice, vor partaja informaţii cu privire la acestea, într-o manieră rapidă şi eficientă, coordonându-şi capacităţile de apărare.

 


Etichete exerciţiucybercibercomputervirusviermeCyDEx17Cyberint

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live