Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO Luni, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Gabriela Tătărău

23 Octombrie 2012
Vizualizari: 1139
Comentează add

Ministrul de externe Titus Corlăţean a afirmat la Radio România că autorităţile de la Bucureşti fac demersuri ca eventuale sancţiuni la adresa României să fie de scurtă durată.

Eventuale suspendări de fonduri pentru România, "cât mai scurte"

gabriela-tatarau

Ministrul de externe, Titus Corlăţean. Foto: Agerpres.

Autorităţile fac toate demersurile necesare pentru ca eventualele suspendări de fonduri pe care le-ar putea decide Comisia Europeană să fie pe o durată cât mai scurtă.

Aceasta este promisiunea făcută, luni, la Radio România, de ministrul de externe Titus Corlăţean, după ce s-a întâlnit cu comisarul european pentru dezvoltare regională, Johanes Hahn.

Comisia Europeană a decis intrarea în procedura de pre-suspendare a fondurilor pentru programele operaţionale sectoriale transport şi creşterea competitivităţii economice alocate României.

Potrivit unor surse europene, scrisorile oficiale de informare a României vor fi trimise marţi la Bucureşti.

Plăţile pentru cele două programe sunt întrerupte de aproape patru luni, când misiunile de audit au constatat o funcţionare necorespunzătoare a sistemului de management şi control.

Ministrul român de externe, Titus Corlăţean, i-a explicat comisarului european pentru dezvoltare regională, Johannes Hahn, că este extrem de important să se remarce faptul că în ultima perioadă guvernul de la Bucureşti a ridicat nivelul de absorbţie al fondurilor europene şi a asigurat o mai bună cofinanţare şi organizare.

"România are nevoie de sprijin şi nu de diminuarea unor fonduri. Discuţiile continuă şi, bineînţeles, facem tot ce este posibil ca eventualele suspendări să fie pe o durată cât mai scurtă şi cât mai limitată posibil", a declarat Titus Corlăţean.

Potrivit regulilor, România are la dispoziţie două luni pentru a remedia deficienţele constatate de Comisia Europeană, altfel va urma suspendarea fondurilor pentru cele două programe, care au o valoare de peste şapte miliarde de euro.


Etichete fonduriComisia EuropeanăTitus Corlăţeanprograme

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live