Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Luni, 21 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Remus Rădulescu

6 August 2020
Vizualizari: 156
Comentează add

Radio România Cultural şi Antena Satelor vor transmite în direct Sfânta Liturghie de la Catedrala Patriarhiei, de la ora 10.

Creştinii ortodocși sărbătoresc Schimbarea la Faţă a Domnului

remus-radulescu

 Foto: Arhivă.

Creştinii ortodocși sărbătoresc astăzi Schimbarea la Faţă a Domnului, care aminteşte de înfăţişarea lui Isus pe Muntele Tabor într-o lumină divină, înainte de răstignire.

Pentru credincioşii care ţin postul Sfintei Mării este dezlegare la peşte şi la vin. 

Trei ucenici ai lui Iisus Hristos au fost martorii celei mai evidente revelații că învățătorul lor era mai mult decât un simplu om. Petru, Iacov și Ioan au văzut pe Muntele Tabor o lumină orbitoare care iradia din trupul lui Iisus.

Așa descriu Evangheliile momentul schimbării la față. Iisus Hristos era flancat de două personaje ale Vechiului Testament, Moise și Ilie, iar un glas din cer l-a prezentat pe Iisus ca pe fiul lui Dumnezeu, de care oamenii să asculte.

Se întâmpla totul cu puțin timp înainte ca Hristos să fie condamnat la moarte și răstignit. De aceea, teologia creștină interpretează Schimbarea la Față a Domnului ca pe un gest prin care El a vrut să-i întărească pe discipolii săi în credința că este și Dumnezeu și că destinul său nu avea să se încheie pe cruce.

De sărbătoarea Schimbării la Faţă, Radio România Cultural şi Antena Satelor vor transmite în direct Sfânta Liturghie de la Catedrala Patriarhiei, de la ora 10.


Etichete Muntele TaborSchimbarea la Faţă a DomnuluiMoiseIlie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live