Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Luni, 26 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Bogdan Isopescu

29 Iulie 2020
Vizualizari: 239
Comentează add

Conferința pe tema COVID-19 organizată de Radio România și Links Associates

bogdan-isopescu

 

Radio România Actualități continuă demersurile de informare corectă a populației în legătură cu evoluția pandemiei și a problemelor cauzate de aceasta în toate domeniile.

Numeroase personalități care au participat la conferința organizată în parteneriat cu agenția de comunicare strategică Links Associates și cu Agenția de Presă RADOR - Radio România au făcut apel la cetățeni să nu trateze superficial epidemia și să respecte măsurile necesare pentru ca sistemul medical să poată face față valului de infectări.

Reporter: Bogdan Isopescu - De la cercetătorii Academiei Române şi doctori până la politicieni și producători de medicamente toate vocile avizate spun că cetățenii români trebuie să se comporte ca parteneri în combaterea răspândirii virusului, așa cum se întâmplat în timpul Stării de urgență, când România a făcut față cu brio primelor luni critice.
 
Astăzi, însă, românii par a fi clacat, pentru că nu au putut depăși efectul psihologic al măsurilor de izolare pe termen lung.
 
În lupta cu pandemia donațiile Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente pentru sistemul medical au ajuns la 25 de milioane de lei. Președintele ARPIM, doctorul Alina Culcea, dar și cel al Asociației Producătorilor de Medicamente Generice din România, Adrian Grecu, spun că această criză este un moment cheie, în care autoritățile și mediul privat pot gândi transformarea sistemului medical românesc într-unul flexibil și rezilient la șocuri.
 
În toată această dezbatere Guvernul și Parlamentul se acuză reciproc pentru situația dificilă în care a ajuns România, însă, indiferent de tabăra politică sau de instituția pe care o reprezintă, toate părțile spun că pericolul este real și cer românilor să respecte toate măsurile de prevenire a îmbolnăvirii şi atrag atenția că instituțiile europene, dar și cele naționale identifică regulat acțiuni de dezinformare și manipulare ale anumitor grupuri interesate de dezordinea socială.
 
(PH)
 

Etichete Radio România ActualitățiRadorLinks Associates(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live