Ascultă Radio România Actualitaţi Live

"România și criza COVID-19. Eforturi, rezultate și lecția solidarității"

Agenția de comunicare strategică Links Associate, în parteneriat media exclusiv cu RRA și RADOR, organizează miercuri, 29 iulie 2020, o dezbatere a crizei COVID-19.

"România și criza COVID-19. Eforturi, rezultate și lecția solidarității"

Articol de Luminiţa Voinea, 28 Iulie 2020, 16:30

Pandemia COVID-19 a pus la încercare sistemele de sănătate din întreaga lume, care trebuie să furnizeze planuri și răspunsuri rapide pentru protejarea sănătății oamenilor, în condițiile unui virus despre care încă se știu puține lucruri.

În această nouă realitate, pe lângă gestionarea actualei crize, sistemele de sănătate trebuie să continue să livreze servicii și soluții medicale pentru bolnavii care suferă de alte afecțiuni.

Accesul pacienților la servicii medicale esențiale este bătălia pe care o dau acum medicii și spitalele, care trebuie să găsească noi modele de funcționare.

În plus, sunt tot mai mulți cei care contestă existența virusului și denunță măsurile luate de autorități.

Pe de altă parte, mediul de afaceri și societatea civilă oferă exemple de solidarizare cu lumea medicală.

La toate aceste problematici complexe vor încerca să răspundă, în cadrul conferinței online "România și criza COVID-19. Eforturi, rezultate și lecția solidarității sociale" medici, autorități, reprezentanți ai companiilor farmaceutice, ai societății civile și asociațiilor de profil, mediului academic și mediului de afaceri.

Evenimentul este organizat de Agenția de comunicare strategică Links Associate - în parteneriat media exclusiv cu RRA și RADOR , miercuri, 29 iulie 2020.

Printre participanții la conferință se numără viceprim-ministrul Raluca Turcan, ministrul sănătății, Nelu Tătaru, consilierul prezidențial Diana Păun, prof. dr. Alexandru Rafila - reprezentantul României în comitetul de conducere al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), prof. dr. Irinel Popescu, Membru Corespondent al Academiei Române și Alina Culcea, președintele Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM).

Evenimentul - un concept Links Associates, în parteneriat cu Radio România Actualități și RADOR - este parte din efortul comun de a pune în dialog decidenții, comunitatea științifică, mediul de business și neguvernamental, în vederea informării corecte a publicului cu privire la subiecte importante de pe agenda publică.

Conferința online România și criza COVID-19. Eforturi, rezultate și lecția solidarității sociale este organizată cu sprijinul Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM), al clinicii OK Medical și al Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR).

Românii, îngrijorați de situația generată de pandemia de COVID-19


Românii rămân îngrijoraţi de situaţia generată de pandemia de COVID-19 şi de consecinţele acesteia atât la nivel general asupra ţării, dar şi la nivel personal, relevă un sondaj IRES, dat publicităţii astăzi.

Trei sferturi dintre români spun că sunt foarte şi destul de îngrijoraţi, iar şapte din zece se tem de posibilitatea de a se infecta ei personal cu Coronavirus.

Potrivit analizei, doar 16% dintre respondenţi cunosc personal pe cineva care a fost bolnav de COVID-19.

De asemenea, un român din 20 declară că s-a testat din proprie iniţiativă pentru SARS-CoV-2.

6% spun că s-au testat la solicitarea autorităţilor, iar 7% la cererea angajatorului.

Aproape un sfert dintre participanţii la sondaj afirmă că şi-au anulat vacanţa din această vară din cauza pandemiei sau au amânat-o pentru perioada când situaţia epidemiologică se va îmbunătăţi.

Sondajul IRES a fost realizat în perioada 24-25 iulie, pe un eşantion reprezentativ la nivel naţional, şi are o eroare maximă de plus/minus 3,3%

Politicile energetice românești în context european
Serviciul de noapte 29 Iunie 2020, 08:53

Politicile energetice românești în context european

Serviciul de noapte dezbate tema energiei în contextul liberalizării prețului la gaze de la 1 iulie și al politicilor...

Politicile energetice românești în context european