Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Joi, 09 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Răzvan Stancu

21 Martie 2014
Vizualizari: 1147
Comentează add

Orchestra Naţională Radio vă invită vineri, 21 martie, ora 19.00, la Sala Radio la un concert cu prilejul aniversării a 150 de ani de la naşterea compozitorului Richard Strauss.

Concert aniversar la Sala Radio

razvan-stancu

Orchestra Naţională Radio. Foto: Virgil Oprina.

Cu prilejul aniversării a 150 de ani de la naşterea compozitorului Richard Strauss în anul care îi este dedicat, Orchestra Naţională Radio vă invită vineri, 21 martie (19.00) la Sala Radio, unde veţi asculta o partitură impunătoare şi deosebită a artistului german: „Aşa grăit-a Zarathustra”.

Concertul va fi dirijat de Tiberiu Soare.

Poemul simfonic este inspirat de tratatul filozofic cu acelaşi nume al lui Friedrich Nietzsche, ce tratează problema divinităţii într-un mod inedit pentru epoca respectivă, cuprinzând şi cunoscuta formulare „Dumnezeu a murit”.

Audio: Cu mai multe detalii despre acest eveniment, directoarea Corurilor şi Orchestrelor Radio, Oltea Şerban-Pârâu, invitată la Apel matinal. Realizator Eugen Rusu.

Dacă în 20 februarie a fost aplaudat la Filarmonica din Sofia dirijând această partitură, acum este rândul publicului român să aprecieze conducerea muzicală asigurată de Tiberiu Soare, dirijor principal al Orchestrelor şi Corurilor Radio.

În programul serii veţi mai asculta uvertura Carnavalul roman semnată de Hector Berlioz, compozitor francez romantic, şi Concertul nr. 1 pentru pian şi orchestră, al lui Liszt, a cărui premieră la Weimar, în 1855, l-a avut pe compozitor însuşi ca solist şi pe Hector Berlioz în ipostaza de dirijor!

Solistul pe care îl veţi aplauda la Sala Radio este multipremiatul pianist Răzvan Dragnea.

Pentru cei care nu au mai prins bilete pentru acest concert există posibilitatea de a asculta evenimentul în direct pe radioromaniacultural.ro precum şi cu ajutorul aplicaţiei mobile Radio România Cultural care poate fi descărcată gratuit din Appstore şi Google Play.

"Pianul Călător", din nou la drum

Horia Mihail porneşte, astăzi, din nou la drum, cu "Pianul Călător".

În această a patra ediţie a turneului, până pe 14 mai, pianistul va trece prin 13 oraşe din ţară, dar va ajunge şi la New York şi Chişinău.

Traseul străbătut va acoperi toate zonele istorice ale ţării: pornind de la Tulcea unde se va întâlni cu al treilea pian călător, după o scurtă oprire în Moldova, la Bârlad, Horia Mihail va ajunge la Mediaş de unde va prelua primul pian împreună cu care va călători, susţinând recitaluri în patru oraşe ce nu au piane de concert, până la Roman unde va ajunge pe 29 martie şi unde, după seara de gală, pianul, pus la dispoziţie de Radio România, va rămâne.

Turneul va continua apoi pentru Horia Mihail care va susţine în continuare recitaluri şi concerte cu orchestra în mai multe oraşe de pe tot cuprinsul ţării, în parcurile bucureştene, dar şi la New York şi Chişinău. Pianistul se va întâlni pe acest traseu şi cu al doilea pian călător, pe 26 aprilie, la Sânnicolau Mare.


Etichete RRCconcertTiberiu SoareOltea Şerban-PârâudirijororchestrăRichard StraussRadio România CulturalPianul CălătorSala Radioaplicaţie mobilăAppstoreGoogle Play

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live