Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Joi, 21 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

27 Aprilie 2020
Vizualizari: 466
Comentează add

CE susține că nu ar fi cedat la presiunile Chinei

carmen-gavrila

  Foto: Arhivă.

Comisia Europeana a negat astazi ca ar fi cedat la presiunile Chinei de a elimina pasaje dintr-un raport prezentat privind dezinformarea in UE si actorii care o produc, precum China.
 
Peter Stano, purtator de cuvant pentru afaceri externe a explicat ca din punctul de vedere al Comisiei Europene dezinformarea mai ales acum in plina pandemie, este una dintre cele mai mari amenintari la adresa UE.
 
Comisia Europeana a fost intens criticata in ultimele zile dupa ce in presa au ajuns informatii privind continutul unui raport foarte dur referitor la acte de dezinformare comise de tari precum China.
 
Ulterior, mai multe surse citate de mass media au sustinut ca ambasada Chinei la Bruxelles a facut presiuni asupra Comisiei Europene sa indulceasca limbajul raportului si chiar sa scoata anumite date concrete iar in final documentul prezentat public a avut un limbaj mai bland decat reiesea din pasajele prezentate initial in presa.
 
Astazi, Peter Stano, purtator de cuvant pentru afaceri externe a negat ca executivul european ar fi cedat la presiunile Chinei.
 
”Realitatea este ca e vorba despre doua rapoarte, unul menit utilizarii interne institutionale si un altul pregatit independent de primul si destinat publicului.
 
Acesta a fost realizat pe baza unor proceduri si deliberari complet diferite, fara nicio interferenta din exterior.
 
Raportul publicat vinerea trecuta a fost in concordanta cu tot ce am facut pana acum in materie de combatere a dezinformarii.
 
Treaba noastra este sa expunem cazurile de dezinformare. Am senzatia ca uneori daca ne concentram pe detalii neimportante, pierdem imaginea de ansamblu, si anume amenintarea pe care o reprezinta dezinformarea” a spus Peter Stano.
 
Intrebat daca la Comisie au ajuns scrisori din partea Chinei privind raportul, purtatorul de cuvant a declarat ca in general Comisia nu discuta public corespondenta pe care o are fie cu statele membre fie cu state din afara Uniunii.
 
(PH)

Etichete CEComisia EuropeanăChinaraportdezinformare(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live