Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICA VERII Marţi, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Roxana Vasile, Paris

16 Decembrie 2011
Vizualizari: 4171
Comentează add

Justiţia franceză l-a condamnat la închisoare pe viaţă pe Ilici Ramirez Sanchez, găsit vinovat de comiterea a patru atentate sângeroase în Franţa, soldate cu 11 morţi şi circa 150 de răniţi.

Carlos "Şacalul", condamnat la închisoare pe viaţă Carlos "Şacalul", condamnat la închisoare pe viaţă - Conține video

roxana-vasile-paris

Ilici Ramirez Sanchez, cunoscut drept Carlos Şacalul (stânga) şi avocata care îl reprezintă, Isabelle Coutant-Peyre. Foto: AP.

Încarnare a terorismului în anii '70 -'80, Ilici Ramirez Sanchez, cunoscut drept Carlos şi supranumit Şacalul, şi-a primit joi noapte sentinţa, în cadrul unui proces ce i-a fost intentat pentru mai multe atentate comise în Franţa.

Închisoare pe viaţă este pedeapsa pe care justiţia franceză i-a dat-o venezueleanului de 62 de ani, găsit vinovat de comiterea a patru atentate sângeroase în Franţa, în 1982 şi 1983, soldate cu 11 morţi şi circa 150 de răniţi.

Carlos mai fusese condamnat de justiţia franceză la închisoare pe viaţă pentru un triplu asasinat pus la cale la Paris, actualul proces fiind însă primul care priveşte implicarea sa în atentate.

Potrivit acuzării, Carlos a pus la cale atentatele pentru a o elibera pe nemţoaica Magdalena Kopp şi pe elveţianul Bruno Bréguet, ambii membri ai grupării sale, arestaţi în februarie 1982 la Paris, cu arme şi explozibil asupra lor.

Câteva zile mai târziu, pe adresa ministerului de interne sosea o scrisoare în care se spunea că dacă Kopp şi Bréguet nu sunt eliberaţi, va fi declanşat un război împotriva Franţei.

Pe acea scrisoare au fost găsite amprentele digitale ale lui Carlos.

După pronunţarea joi noapte a sentinţei, Carlos Şacalul a anunţat prin intermediul avocaţilor săi că va face recurs.

Video: Pronunţarea sentinţei. Sursa: Reuters.


Etichete CarlosŞacalulterorismFranţa

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live