Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Marţi, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Amalia Bojescu

8 Septembrie 2020
Vizualizari: 964
Comentează add

Campania își propune să crească nivelul de conștientizare al românilor în legătură cu riscurile la care se expun odată cu plecarea la muncă, în străinătate.

Campania "Fii responsabil" pentru informarea românilor din străinătate

amalia-bojescu

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni va oferi peste 150.000 de broşuri informative la punctele terestre de trecere a frontierei şi în cele mai aglomerate aeroporturi din România, în cadrul campaniei "Fii responsabil!".

Afişul "Fii responsabil!" va fi vizibil în toate zonele tranzitate de românii care se reîntorc peste hotare.

În plus, vor fi standuri expoziţionale cu materialele campaniei, pe care toţi cei interesaţi le vor putea lua.

Broşura "Fii responsabil!" conţine informaţii cu privire la posibilele probleme pe care românii le pot întâlni, dar şi soluţii pentru rezolvarea acestora, ne-a precizat secretarul de stat la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, Ovidiu Burduşa.

Ovidiu Burduşa: Proiectul a pornit de la realitatea din teren, şi anume că în această perioadă a anului foarte mulţi români stabiliţi în străinătate se întorc în ţările unde lucrează sau studiază. Prin această campanie, "Fii responsabil!", dorim să le fim alături printr-o bună informare. Alături de partenerii de la Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, ne dorim ca românii care pleacă în străinătate să cunoască riscurile la care se expun odată cu plecarea în străinătate la muncă, şi nu numai, să fie conştienţi de aceste riscuri şi de modul cum le pot evita. Cum vom face acest lucru? Distribuind peste 150.000 de pliante în toate punctele de trecere a frontierei terestre şi aeriene. De asemenea, la graniţă sunt afişate recomandările noastre pentru cei care vor călători. Aşa cum spune şi numele campaniei, principala recomandare este aceea de a fi responsabil. Asta înseamnă încheierea unei asigurări în momentul părăsirii teritoriului României, soluţii pentru posibilele conflicte de muncă şi detalii despre măsurile de protecţie la care au dreptul din partea angajatorului.

Ovidiu Burduşa ale recomandă românilor care se întorc în străinătate să fie responsabili şi să se informeze corect.

Ovidiu Burduşa: Departamentul pe care îl conduc, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, alături de Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, recomandă tuturor românilor care se întorc în străinătate să consulte această broşură, să ceară, dacă este nevoie, informaţii suplimentare organelor abilitate din punctele de trecere a frontierei şi, cel mai important lucru, să aibă grijă de ei şi de cei dragi lor. Vă invit în continuare să fiţi alături de pagina noastră de Facebook şi de site-ul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.


Etichete Fii responsabilcampaniediasporaromânistrăinătatemuncă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live