Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

9 Noiembrie 2014
Vizualizari: 1130
Comentează add

În timpul unei ceremonii la Berlin Angela Merkel a afirmat că mesajul căderii Zidului este acela că lucrurile pot fi schimbate în bine.

Căderea Zidului Berlinului, semnal de speranţă

radiojurnal

Foto: bundesregierung.de.

Căderea Zidului Berlinului este un semnal de speranţă pentru ţări precum Ucraina, Siria sau Irak, unde libertăţile sunt ameninţate sau chiar călcate în picioare, a declarat cancelarul german Angela Merkel, cu ocazia ceremoniilor dedicate împlinirii a 25 de ani de la respectivul moment istoric.

În timpul unei ceremonii la Berlin Angela Merkel a afirmat că mesajul căderii Zidului este acela că lucrurile pot fi schimbate în bine.

Cancelarul german a amintit că 138 de persoane au plătit cu viaţa tentativa de a trece Zidul, de la construcţia sa, în anul 1961, până la căderea sa, 28 de ani mai târziu.

Germania, prima putere economică din Europa, este condusă astăzi de două personalităţi provenite din fosta Germanie de Est.

În afara cancelarului, preşedintele federal, Joachim Gauck, a trăit în Germania de Est unde, în calitate de pastor, a participat la mişcarea de revoltă împotriva regimului comunist în toamna anului 1989, scrie France Presse.

Citește aici istoria Zidului Berlinului.


Etichete Zidul BerlinuluiGermaniacădereceremonieAngela MerkelEuropa,Joachim GauckUcrainaSiriaIrak

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live