Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DINCOLO DE ZIDURI (R) Miercuri, 26 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Valentin Panduru

7 August 2009
Vizualizari: 2086
Comentează add

60 de ore de muzică, doua scene, nelipsitele filme cu Dracula, totul servit într-un cadru de poveste, alături de ceva mâncare sănătoasă, aer curat şi activităţi de vacanţă.

Bran Castle Festival

valentin-panduru

Construit la 1377 de către cavalerii teutoni pe o stâncă, Castelul Bran este un obiectiv turistic greu de evitat de cei aflaţi chiar şi în trecere prin Pasul Rucar-Bran. Ocupat de-a lungul istoriei de diferiţii săi stăpâni, Castelul Bran a fost retrocedat recent adevăraţilor săi proprietari, fiind astazi un muzeu deschis vizitarii. Muzeu în care puteţi vedea colecţii de ceramică, mobilier, arme şi armuri. Dar Compania de Administrare a Domeniului Bran nu s-a mulţumit cu atat. Lia Trandafir.

„De când am preluat Castelul Bran am demonstrat că se poate face mai mult. Am demonstrat că se vinde carte cultă in castel, cărţi pe care editurile le vând greu in altă parte aici se vând imediat. Am demonstrat că se pot vinde suveniruri gravură în loc să se cumpere suveniruri kitsch. Am demonstrat că se poate vinde vin bun sub etichetă românească, am demonstrat foarte multe lucruri şi încercăm şi acum cu ajutorul artiştilor tineri şi a muzicii bune, încercăm să demonstrăm că se poate mai mult.”

Bran Castle Fest este primul eveniment de amploare de la redeschiderea Castelului Bran. 60 de ore de muzică electronică care alături de mitul Dracula, vor promova istoria castelului generaţiei tinere. Peste 80 de artişti, actori, pictori, creatori de instalaţii si proiecţii video, si trupe de muzică. Michi va fi pe scenă alături de colegii săi de la Şuie Paparude.

„Ca orice chestie aflată la început este destul de exciting pentru noi. Noi chiar mergem de mult timp la Bran însă până acum am făcut-o doar ca turişti şi chiar nu ne gândeam că o să cântam acolo. Chiar abia aşteptăm evenimentul.”

Concertele şi spectacolele de teatru vor avea loc pe două scene: una amenajată în curtea Castelului Bran şi alta, pe platoul din spatele castelului, în timp ce filmele cu Dracula vor fi proiectate într-un cort special, organizatorii alegând pentru acest eveniment singurul weekend cu lună plină. Lia Trandafir.

„Încercăm prin acest festival să eliberăm Castelul Bran de măcar ultimii 60 de ani de închistare şi gândire stupidă, cu care a fost oprimat acest castel. Nu mai este o fortăreaţă militară, nu mai există frontieră acolo cum era odată, dar vrem să transformăm Castelul Bran într-o fortăreaţă care să păzească frontiera cu viitorul, cu tânăra generaţie. Şi vrem să facem din Castelul Bran, garantul reîntoarcerii generaţiei tinere româneşti la istoria adevărată a neamului său.

Bran Castle Fest va avea loc între 7 şi 9 august, cei care se grăbesc mai pot prinde un abonament pentru cele trei zile ale festivalului achitand 100 de lei, abonament ce include două mese plus cazare pentru două nopţi în campingul amenajat în curtea castelului. 


Etichete bran castle festcastelul branmuzicaconcertefestival

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live