Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Vineri, 14 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

8 Noiembrie 2019
Vizualizari: 1083
Comentează add

Banca Naţională a scăzut estimările de inflaţie pentru sfârşitul anului şi pentru anul viitor

BNR a scăzut estimările de inflaţie

radiojurnal

Foto arhivă

Banca Naţională a scăzut estimările de inflaţie pentru finalul acestui an de la 4,2 la 3,8 la sută.

Totodată, pentru anul viitor, prognoza de inflaţie a fost revizuită în scădere de la 3,4 la 3,1 procente, conform celui mai recent raport trimestrial asupra inflaţiei.

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a apreciat că o evoluţie descendentă a preţului internaţional al petrolului să conducă la o plasare a inflaţiei uşor sub 3,5 %.

În opinia şefului Băncii Centrale, punctele cele mai vulnerabile ale economiei sunt dependenţa mare de consum a avansului economic şi deficitul extern în creştere:


Mugur Isărescu: Dinamica înaltă a absobţiei interne a contribuit la adâncirea dezechilibrului extern și spunem acest lucru de aproape trei ani. Cu alte cuvinte, absorbţia internă, fiind formată din cererea care vine din salarii, din alte venituri, a contribuit numai parțial la crearea de locuri de muncă în România, ci i-am ajutat pe alții să-şi sporească producția. Dozajul, deci, nu am fost niciodată împotriva creșterilor salariale sau a altor venituri, dozajul, măsura în care aceste creșteri pot să fie suportate, să spunem, de economie și să nu se ducă în plan extern, pentru că nu mai avem o economie închisă.


Realizator: La BNR a avut loc, astăzi, şi o întâlnire între premierul Ludovic Orban, ministrul finanţelor Florin Cîţu şi guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, despre coordonarea politicii monetare cu cea fiscală.

Ministrul de finanţe, Florin Cîţu, a anunţat că săptămâna viitoare va prezenta mai multe informaţii referitoare la bugetul de stat.


Etichete bnrinflatiemugur isarescuestimari

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live