Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Marţi, 04 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Atena Teognoste

4 Aprilie 2014

Autoritățile locale din București sunt pregătite să intervină pentru limitarea numărului victimelor în cazul producerii unui cutremur, a declarat primarul general Sorin Oprescu.

Autorităţile din Bucureşti, "pregătite în caz de cutremur" Autorităţile din Bucureşti, "pregătite în caz de cutremur" - Conține audio

atena-teognoste

Foto: Arhivă.

Autoritățile locale din București sunt pregătite să intervină pentru limitarea numărului victimelor în cazul producerii unui cutremur, a declarat primarul general Sorin Oprescu.

El a precizat că nu este mulțumit însă de ritmul lucrărilor de consolidare din cauza legislației actuale care nu permite municipalității să consolideze un imobil dacă își dau acordul toți proprietarii.

Edilul șef al capitalei susține că municipalitatea ar găsi fondurile necesare pentru mărirea numărului de consolidări ale clădirilor încadrate în clasa I de risc seismic, dacă guvernul și parlamentul ar modifica actualul cadru legislativ.

"Îndrăznesc să spun după cinci ani de zile că suntem pregătiți din punct de vedere al intervenției imediate și dezvoltăm acest concept, adicã limitarea numărului de victime. Nu tot așa de încurajator pentru noi este viteza cu care se înainteazã în consolidarea lucrãrilor (clădirilor – n.r).

"Dacã guvernul propune parlamentului și parlamentul voteazã un cadru legislativ care să-mi permită să măresc viteza, să pot să intru peste proprietăți care pun în pericol (siguranța publică – n.r), să le repar fără să stau după cei care au închiriat, au plecat și nu-i interesează ce se întâmplă, ei își iau chiria și casele sunt așa cum sunt, atunci cred că am bani să măresc numărul de consolidări", a declarat astăzi primarul general Sorin Oprescu.

Audio: Declaraţia primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu


Etichete ştiri Bucureşticutremurseismdistrugericlădiririscbaniconsolidareimobileproprietarireabilitare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live