Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal, Liga Europa, play-off - continuare Joi, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cerasela Rădulescu

16 Iulie 2016
Vizualizari: 909
Comentează add

UE și secretarul general al NATO au solicitat să fie respectate instituţiile democratice şi Constituţia Turciei.

Apel la întoarcerea la ordinea constituţională în Turcia

cerasela-radulescu

Imagini de la televiziunea turca arata cum tancurile au blocat accesul la aeroportul Ataturk din Istanbul. Foto: Twitter.com.

Uniunea Europeană a făcut un apel la întoarcerea la ordinea constituţională în Turcia. Şi secretarul general al NATO a solicitat să fie respectate instituţiile democratice şi Constituţia Turciei.

Corespondenţă din Bruxelles - Reporter: Cerasela Rădulescu - Într-un comunicat, semnat de preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, de cel al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi de şefa diplomaţiei, Federica Mogherini, Uniunea Europeană afirmă că urmăreşte îndeproape evoluţiile evenimentelor din Turcia, considerată o ţară partener-cheie.

În declaraţia scurtă, dată publicităţii, liderii instituţiilor europene mai spun că susţin Guvernul, ales democratic, instituţiile ţării şi statul de drept, şi solicită întoarcerea urgentă la ordinea constituţională, tot ce este angajat într-un acord cu Uniunea Europeană pentru stoparea imigraţiei spre continent, şi a cerut Bruxelles-ului, între altele, reluarea negocierilor sale de aderare, dar şi liberalizarea vizelor. Recent, Uniunea Europeană a anunţat că Turcia trebuie să-şi modifice Constituţia şi Legea antiteroristă, în schimbul liberalizării vizelor.

Ankara a anunţat că nu va face acest lucru. Şi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a solicitat păstrarea calmului îmn Turcia şi a îndemnat la reţinere. Stoltenberg a amintit, totodată, că Turcia este un aliat important al NATO.

Mai multe informații despre evenimentele din Turcia găsiți pe pagina noastră specială.

Urmariti aici filmul evenimentelor din timpul tentativei de lovitura de stat militare din Turcia.


Etichete tentativa de lovitura de stat in turciauenato

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live