Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Luni, 10 August

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Elena Marinescu

4 Septembrie 2014
Vizualizari: 1552
Comentează add

Medicul Mihaela Stanciu, invitatul Apelului matinal de astăzi la Radio România Actualităţi, a spus că bolile endocrine sunt din ce în ce mai influenţate de stres.

Alimentaţia şi sedentarismul, cauzele problemelor de greutate Alimentaţia şi sedentarismul, cauzele problemelor de greutate - Conține audio

elena-marinescu-

Foto: Arhivă.  

Un român din trei este supraponderal, iar ţara noastră este pe locul trei în topul europenilor cu cele mai multe probleme legate de excesul de greutate.

Speciliştii spun că oamenii răspund la stres prin mâncare.

Kilogramele în plus duc la dereglări hormonale, din cauza cărora pot apărea bolile cronice.

Medicul Mihaela Stanciu, invitatul Apelului matinal de astăzi la Radio România Actualităţi, a spus că sistemul endocrin nu este întotdeuna responsabil de creşterea în greutate.

"Stilul de viaţă este factorul primordial care influenţează greutatea oricărei persoane. Şi aici la stil de viaţă nesănătos intră alimentaţia, care este defectuasă, este incorectă şi sedentarismul, pentru că oamenii au uitat de sport au uitat de mişcare în condiţiile unui stil de viaţă foarte tracasant", a spus Mihaela Stanciu.

La Sibiu are loc zilele acestea Congresul Asociaţiei de Endocrinologie din România, eveniment care marchează împlinirea a 140 de ani de la naşterea profesorului Parhon, care a scris primul tratat de endocrinologie din lume.

Audio: Apel matinal


Etichete exclusiv radioobezitategreutatesupraponderaliMihaela Stanciusănătateboli

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live