Ascultă Radio România Actualitaţi Live

UPDATES: Situația drumurilor și HARTA zonelor afectate de ninsori

UPDATE: CNAIR: Toate drumurile din județele Iași și Botoșani sunt închise din cauza vremii nefavorabile, începând cu ora 21.30.

Foto: ANM

05 Aprilie 2023, 10:56

UPDATE: Având in vedere fenomenele meteo extreme se dispune închiderea circulației pe sectorul de drum Suceava-Păltinoasa, DN 17. Circulația va fi dirijată pe DN 2E -DN2. Închiderea drumului se va face începând cu orele 22.30, până în data în data de 06.04.2023, orele 05.00, informează corespondentul RRA, Mihaela Buculei.

UPDATE: În acest moment situația drumurilor județene din administrarea DJDP Suceava cu circulația îngreunată din cauza condițiilor meteo nefavorabile (căderi masive de zăpadă însoțite de viscol) este următoarea :

- DJ 209 C Moara-Frumoasa-Liteni- Lucăceşti - Berchişeşti (DN2E);
- DJ 290 DN 29 - Salcea - Vereşti - Fântânele - Roşcani (DJ 208C);
- DJ 208 B Udeşti (DJ 208A) - Vereşti (DJ 290) - Dumbrăveni (DN29) - Siminicea
- DJ 208 E - tronson Manolea - Forăşti
- DJ 209 H – tronson Baia
- DJ 291 A Zvoriştea - Grămeşti - Siret - Muşeniţa - Frătăuţii Noi

Există tronsoane de drum cu porțiuni pe care stratul de zăpadă atinge 1,00-1,50 m.
Pe celelalte drumuri județene, carosabilul se prezintă umed cu sectoare de zăpadă frământată în strat de 1-10 cm.
Drumurile cu circulația îngreunată sunt afectate de suluri de zăpadă formate pe carosabil pe fondul ninsorilor viscolite.
Pe drumurile județene se intervine cu un număr de 25 utilaje dotate cu lamă și răspânditor. Pe lângă aceste utilaje se acționează și cu o serie de utilajele aparținând autorităților locale, tranzitate de drumurile județene, transmite corespondentul RRA, Mihaela Buculei.

UPDATE: În județul Neamț, unde este cod portocaliu de vreme rea, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis să suspende joi cursurile în toate școlile.

Sursa FOTO: facebook.com/prefecturabotosani.

UPDATE: CNAIR: Toate drumurile din județele Iași și Botoșani sunt închise din cauza vremii nefavorabile, începând cu ora 21.30.

UPDATE: Botoșani - 72 de persoane din mai multe autovehicule rămase înzăpezite pe drumurile naționale și județene au fost salvate de pompierii militari și voluntari, în ultimele ore. Șapte dintre ele au fost cazate la Primăria Mihălășeni, iar două la Primăria Unțeni, transmite corespondentul RRA, Gina Poenaru.

Alte trei persoane din localitățile Adășeni, Liveni și Drăgușeni, care trebuiau să ajungă la dializă, au fost preluate de un echipaj al ISU Botoșani și transportate la centrul specialitate din Botoșani.

La această oră, sunt închise circulației temporar trei drumuri naționale, respectiv DN 29 D Botoșăani-Ștefănești; DN 29 Botosani-Săveni; 24C Rădăuți Prut Ștefănești și 13 drumuri județene, respectiv : DJ 208 H Copălău - Cerbu - Dracșani - Sulița- DJ 297; DJ 296 A - Roșiori - DJ 296; DJ 207 N Cristești - DN 28 B; DJ 293 DN 29 A - Dumeni - Havârna-Mileanca; DJ 291 K Lozna - Cândești - Talpa; DJ 298 A Mileanca - Darabani; DJ 291 D Loturi Enescu - Cristinești - Oroftiana; DJ 291 C Hiliseu - Racovat, DJ 294 de la DN 29 Gulioaia - Dângeni - Brăteni; DJ 282 H Rediu - limita cu județul Iași ;DJ 282 Hănești - Dângeni; DJ 293 Mileanca - Puțureni și DJ 294 C Manoleasa - Hănești.

Pe unele tronsoane de drumuri, stratul de zăpadă depășește un metru și jumătate.

Pe celelalte drumuri din județul Botoșani se circulă în condiții de iarnă, vizibilitatea fiind redusă din cauza zăpezii viscolite.

Având în vedere situația operativă existentă la nivelul județului Botoșani, începând cu ora 13.00, în urma ședinței extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, prefectul județului, Sorin Cornilă, a decis activarea Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției la sediul ISU Botoșani, din care fac parte câte un reprezentant al Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, Inspectoratului Județean de Jandarmi Botoșani, Secției Drumuri Naționale, Direcției de Drumuri Județene și Poduri și Sectorul Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani.

În urma analizei situației existente la nivelul județului Botoșani, s-a decis suspendarea cursurilor școlare în toate unitățile de învățământ din județ, pentru ziua de joi, 6 aprilie a.c..

Totodată, s-a hotărât ca persoanele dializate să rămână internate pe Secțiile de Nefrologie a Spitalului Județean Mavromati Botoșani și a Spitalului Municipal Dorohoi.

Numărul de telefon la care pot fi oferite informații despre starea drumurilor : 0231/508 146.

UPDATE: Pompierii galateni au intervenit, astazi, in doua cazuri pentru indepartarea mai multor bucati de acoperis desprinse de vantul puternic ce bate de azi dimineata. In primul caz interventia a avut loc la Liceul de Marină din municipiul Galati, unde s-a desprins o bucata de acoperis, dupa care pompierii galateni au actionat cu autoscara la o locuință, tot din municipiul Galati, al cărei acoperiș de tabla fusese luat de vânt și punea în pericol trecătorii. Proprietarul a anunțat în timp util situația, astfel incat pompierii ajunși la locul evenimentului au balizat zona și au îndepărtat prompt bucata de acoperis lunga de 7 metri, transmite corespondenta RRA, Maria Măndiță.

UPDATE: Pe drumurile naționale din județul Galaţi se circulă, în condiții de iarnă. De marți şi până astăzi(5 aprilie) a nins în nordul județului Galați, aşa că pe drumurile județene vântul puternic a viscolit zăpada, fiind necesară intervenția utilajelor de deszăpezire, a transmis Consiliul Județean Galați. Potrivit sursei citate se acționează pe tronsonul DJ 252 Nicorești - Buciumeni, respectiv pe tronsonul DJ 252 I Buciumeni - Vișina.
Totodată, acolo unde este necesar, se intervine și cu material antiderapant. Momentan, județul Galați este sub cod galben de vânt puternic - transmite corespondentul RRA Maria Măndiță.

UPDATE: Din cauza unor defecțiuni tehnice survenite la postul TRAFO al Stației de tratare a apei Ștefănești, cât și a condițiilor meteo nefavorabile circulației rutiere care întârzie intervenția de specialitate, S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani anunţă oprirea sistemului de alimentare cu apă, astăzi 05.04.2023 pentru o perioadă de 24 ore, către utilizatorii din comunele: Santa Mare, Călăraşi, Răuseni, Todireni, Albeşti, Truşeşti, Dângeni, Ungureni, Dobârceni, Durneşti, Mihălăşeni, Hlipiceni, inclusiv comunele Bivolari și Andrieşeni din judeţul Iaşi.

UPDATE: 23 de autoturisme în care se aflau 38 de persoane, o mașină care transporta patru pacienți dializați și un microbuz cu 13 călători, din care doi copii, rămase înzăpezite între Ionășeni și Vânători, precum și între Vânători și Trușești, au fost ajutate să-și continue drumul de către pompieri. Aceștia se aflau într-o misiune de monitorizare, pe DN 29 D Botoșani - Trușești – Ștefănești, alături de prefectul județului, Sorin Cornilă, transmite corespondentul RRA, Gina Poenaru..

Echipajul ISU Botoșani, prezent în teren pentru a monitoriza situația pe DN 29 Botoșani – Săveni, a intervenit pentru a scoate din zăpadă o autoutilitară și un autoturism, rămase înzăpezite la ieșirea din localitatea Unțeni.

La ieșirea din orașul Ștefănești, un autoturism în care se afla o persoană a fost scos din nămeți de un echipaj de pompieri.

Un microbuz în care se aflau trei persoane și un autoturism cu trei pasageri, rămase înzăpezite la Brăteni (comuna Dângeni) au fost scoase din zăpadă de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Mihălășeni.

Meteorologii au prelungit „Codul Portocaliu” pentru județul Botoșani, până mâine, la ora 14.00. Potrivit acestora, va ninge consistent și se va depune un nou strat de zăpadă. Vântul va sufla cu viteze de 55 – 75 km/h, viscolind zăpada.

Peste 13 miliarde de lei pentru realizarea de noi spitale
România 28 Martie 2024, 22:48

Peste 13 miliarde de lei pentru realizarea de noi spitale

Banii vor fi folosiți pentru realizarea de noi spitale orășenești, municipale, de urgență, precum și pentru dotarea și...

Peste 13 miliarde de lei pentru realizarea de noi spitale
Timișoara va avea un nou spital municipal
România 28 Martie 2024, 21:53

Timișoara va avea un nou spital municipal

Clădirea ar trebui finalizată în aproximativ cinci-șase ani, în zona de nord a orașului.

Timișoara va avea un nou spital municipal
APEL MATINAL – În direct cu Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu
România 28 Martie 2024, 21:42

APEL MATINAL – În direct cu Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu

RRA: Vineri, 29 martie, la Apel matinal vom vorbi cu Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, despre procesul...

APEL MATINAL – În direct cu Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu
Aeroportul din Timișoara va avea un nou terminal de plecări externe
România 28 Martie 2024, 19:36

Aeroportul din Timișoara va avea un nou terminal de plecări externe

Construit pe o suprafață de 12.000 m², noul terminal are șase filtre de securitate, opt porți de îmbarcare și 18 ghișee de...

Aeroportul din Timișoara va avea un nou terminal de plecări externe
Calculatoare pentru elevi și studenți
România 28 Martie 2024, 19:25

Calculatoare pentru elevi și studenți

Ajutorul este destinat copiilor și tinerilor cu venituri reduse, de cel mult 500 de lei pe membru de familie.

Calculatoare pentru elevi și studenți
17 bănci participă la ediția din acest an a programului Noua Casă
România 28 Martie 2024, 17:35

17 bănci participă la ediția din acest an a programului Noua Casă

Numărul împrumuturilor este destul de redus, la jumătate față de situația din 2021.

17 bănci participă la ediția din acest an a programului Noua Casă
Avocat: Mario Iorgulescu suferă de leziuni cerebrale din copilărie
România 28 Martie 2024, 17:31

Avocat: Mario Iorgulescu suferă de leziuni cerebrale din copilărie

Problemele au contribuit la producerea accidentului grav de circulație în care tânărul Iorgulescu a omorât un om, a mai spus...

Avocat: Mario Iorgulescu suferă de leziuni cerebrale din copilărie
Ultimele pregătiri înainte de intrarea României în spaţiul Schengen cu frontierele maritime şi aeriene
România 28 Martie 2024, 16:26

Ultimele pregătiri înainte de intrarea României în spaţiul Schengen cu frontierele maritime şi aeriene

Pe Aeroportul Otopeni, cel mai mare din ţară, se reconfigurează porţile de control din Terminalul Plecări, iar la Ministerul...

Ultimele pregătiri înainte de intrarea României în spaţiul Schengen cu frontierele maritime şi aeriene