Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ROMÂNII DE PRETUTINDENI Sâmbătă, 15 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Moise, Buzău

11 Iulie 2020
Vizualizari: 1315
Comentează add

În timp ce litoralul, dar şi Valea Prahovei sunt extrem de aglomerate, destinații mai puțin cunoscute pot fi o opțiune pentru vacanțele românilor.

Zona Buzăului, opţiune pentru vacanțe

cristina-moise-buzau

 Foto: Arhivă.

În timp ce litoralul, dar şi Valea Prahovei sunt extrem de aglomerate, destinații mai puțin cunoscute pot fi o opțiune pentru vacanțele românilor.

Spre exemplu, în zona Buzăului, proprietarii pensiunilor au redus capacitatea de cazare pentru a le asigura celor care le trec pragul condiții adaptate pandemiei: distanțare și spații largi destinate relaxării.

Corespondenta noastră, Cristina Moise, a ajuns la Harțagu la peste 100 de km de Buzău, zonă cu locuri pitorești pentru drumeții, așa cum spun interlocutorii săi.

-: Frumuseţea lacului e alta, în fiecare secundă, la fiecare oră; a dimineții, a serii, a zilei, a nopții. E superbă zona!
Reporter: Și credeți că turismul de aici se poate dezvolta? Dar cum?
-: Eu cred că un pic de infrastructură și un pic de mass-media, făcut cunoscut locul, eu cred că turismul va lua o amploare... Cred că vom întrece Valea Prahovei şi a Branului. 
Reporter: La poalele Hartagului, stă răcoarasa Cașocă, zonă cu cascadă unică, dar și cu gazde care au dus la nașterea agroturismului din județul Buzău.
-: Avem Podul Calului, care se poate vizita; se văd de jur împrejur Munții Penteleu; Poiana din /.../. Se vede barajul Siriul. Multe trasee în care mai e şi Lacul Vulturilor.

Reporter: Arealul Siriu-Harțagu-Gura Siriului este exemplul clar că județul Buzău nu a intrat doar în industria ospitalității românești, ci se vrea componentă de bază a celui de-al doilea geoparc al României, geoparcul Ţinutul Buzăului, care acum face pașii acreditării internaționale ca patrimoniu UNESCO.


Etichete (ii)buzauvacanta

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live