Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII ''IN MIEZ DE VARA'' Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

14 Februarie 2014
Vizualizari: 1443
Comentează add

Ziua sfântului catolic Valentin, cunoscută şi ca Ziua Îndrăgostiţilor, sărbătorită astăzi, va fi celebrată în acest an şi la Vatican.

Ziua Sfântului Valentin, celebrată la Vatican

radiojurnal

Para Francisc. Foto: Elena Postelnicu (arhivă)

Ziua sfântului catolic Valentin, cunoscută şi ca Ziua Îndrăgostiţilor, sărbătorită astăzi, va fi celebrată în acest an şi la Vatican.

Peste 20.000 de logodnici, din 28 de ţări, se află vineri în Piaţa San Pietro de la Vatican, la o audienţă generală cu Papa Francisc.

Iniţiativa aparţine Consiliului Pontifical pentru Familie, în vederea celei de-a III-a Adunări generale extraordinare a Sinodului episcopilor, stabilită de Papa Francisc pentru luna octombrie.

Întâlnirea de astăzi ar fi trebuit să aibă loc în Aula "Paul al VI-lea", o sală care are disponibile 8.000 de locuri, dar numărul neaşteptat de mare de solicitanţi, peste 17.000, i-a obligat pe organizatori să opteze pentru Piaţa San Pietro, în faţa basilicii cu acelaşi nume, acolo unde au loc şi audienţele generale din fiecare miercuri.

Nu este prima dată când un papă are o astfel de iniţiativă.

Papa onorific Benedict al XVI-lea s-a întâlnit cu tinerii logodnici în septembrie 2011, la Ancona.

Pe de altă parte, de ani de zile, la fiecare 14 februarie, în Biserica San Valentino din Terni sunt celebrate în jur de 150 de ceremonii de iubire, aşa-numita sărbătoare a promisiunii.

Pentru a-şi jura iubire unul altuia în faţa mormântului Sfântului Valentin, cuplurile de tineri, şi nu numai, se înscriu cu câteva luni înainte.


Etichete Sfântul ValentinVaticanaudienţăPapa FranciscPiaţa San Pietrologodnicicupluri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live