Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Luni, 28 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristiana Sabău, Bistriţa-Năsăud

2 Aprilie 2019
Vizualizari: 636
Comentează add

Data de 8 aprilie a devenit Ziua Internaţională a Romilor în anul 1971, la primul Congres Internaţional al Romilor, desfăşurat la Londra.

Ziua Romilor marcată la Bistriţa Ziua Romilor marcată la Bistriţa - Conține video

cristiana-sabau-bistrita-nasaud

 Foto: Arhivă

Sărbătoarea etniei romilor din România va fi marcată la Bistriţa duminică, 7 aprilie, începând cu ora 15:30, cu cântece şi dansuri susţinute de grupuri ţigăneşti. Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, Centrul Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud în colaborare cu Partida Romilor ”Pro-Europa“ – sucursala judeţeană.
 
 
Vor participa Grupul de dansuri ţigăneşti ”Tarne Talente” a Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă nr. 2 din Bistriţa şi Ansamblul folcloric „Ciobănaşul” Şieuţ care va prezenta tot dansuri ţigăneşti.
 
Data de 8 aprilie a devenit Ziua Internaţională a Romilor în anul 1971, la primul Congres Internaţional al Romilor, desfăşurat la Londra. Tot atunci a fost adoptat şi Imnul internaţional al romilor, ”Gelem, gelem” al solistei Olivera Vuco din filmul iugoslav ”Am întâlnit şi ţigani fericiţi”.
 

 
Culoarea verde a drapelului sugerează pământul şi natura, albastrul sugerează cerul, iar roata roşie de pe drapel aminteşte că romii sunt originari din India, de unde au venit după un lung exod.

Etichete Partida Romilor ”Pro-Europa“”Tarne Talente””Gelemgelem”Olivera Vuco

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live