Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Marţi, 24 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

1 Decembrie 2017
Vizualizari: 734
Comentează add

Printre evenimentele de la baza militară de la Kandahar este şi expoziţia de fotografii organizată de Radio România Actualităţi.

Ziua Naţională a României, marcată la Kandahar

ilie-pintea

Militari ai Batalionului 280 Infanterie Protecția Forței Brave Hearts (foto: Ilie Pintea)

15 dintre militarii români aflaţi în Afganistan vor fi avansaţi azi de Ziua Naţională, iar alţi 20 vor primi distincţii din partea partenerilor americani. Printre evenimentele de la baza militară de la Kandahar este şi expoziţia de fotografii organizată de Radio România Actualităţi.

La Kandahar, festivităţile dedicate Zilei Naţionale a României vor începe la ora locală 14:00, când va avea loc un ceremonial militar şi religios, la care participă şi comandantul Tuck Sud, generalul de brigadă John Lathrop, dar şi alţi oficiali din cadrul coaliţiei.

15 militari români vor fi înaintaţi în grad astăzi şi alţi 20 vor primi diplome de apreciere de la partenerii americani.

De asemenea, 20 de militari români şi doi militari americani vor primi Emblema de onoare sau Emblema de merit din partea Ministerului Apărării Naţionale.

Un element inedit al ceremoniei de la Kandahar îl constituie faptul că oaspeţii vor fi întâmpinaţi de militari în costume populare româneşti, iar oprganizatorii evenimentului au amenajat un stand de promovarea României, precum şi unul care prezintă armamentul din dotarea Armatei Româme, dar şi modelul uniformei din Războiul de Independeţtă.

Un moment special în cadrul festivităţilor îl va constitui vernisarea expoziţiei de fotografie organizată de Radio România Actualităţi, primul eveniment de felul acesta care are loc în baza militară.

E vorba de 50 de fotografii realizate în ultimii ani în Afgansitan şi grupate sub titlul: "Chipuri ale războiului", iar expoziţia e dedicată memoriei sublocotenentului post mortem Mădălin Stoica, ucis la 15 septembrie, într-un atac al insurgenţilor.


Etichete Ziua Naţională a RomânieiKandahar

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live