Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Luni, 10 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

12 Iulie 2019
Vizualizari: 668
Comentează add

La Ambasada franceză din Bucureşti a fost sărbătorită, în avans, Ziua Franţei.

Ziua Franţei, sărbătorită în avans la Bucureşti

radiojurnal

La Ambasada franceză din Bucureşti a fost sărbătorită astăzi, în avans, Ziua Franţei. Aniversarea din acest an a avut loc sub semnul Sezonului România- Franţa, care de-a lungul a opt luni a cuprins peste 700 de evenimente menite să aducă mai aproape cele două ţări.

Reporter: Oana Bâlă - Franţa a fost de-a lungul istoriei un partener cheie al României - a declarat în discursul său premierul Viorica Dăncilă şi a precizat că cele două ţări sunt legate printr-o prietenie profundă manifestată în momente esenţiale ale istoriei comune. Şeful Executivului a amintit, totodată, de Parteneriatului Strategic cu Franţa:

Viorica Dăncilă: Vă asigur de întregul angajament al României de a avansa şi aprofunda cooperarea româno-franceză atât în plan bilateral, cât şi în plan european, aşa cum i-am transmis şi premierului Édouard Philippe cu ocazia convorbirii pe care am avut-o recent. Am convenit asupra continuării unui dialog constant direct şi sper să ne putem întâlni curând pentru a agrea şi semna foaia actualizată de parcurs a Parteneriatului Strategic, care va marca o nouă etapă a cooperării bilaterale şi europene.

Reporter: La rândul său, ambasadoarea Franţei la Bucureşti, Mich?le Ramis, a afirmat că România este un partener esenţial al Franţei în regiune şi a făcut referire la preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene, încheiată de curând.

Michele Ramis: De puţin timp s-a încheiat prima preşedinţie română a Consiliului Uniunii Europene şi doresc să felicit autorităţile române pentru succesul acesteia. În ciuda unei agende încărcate şi a unor constrângeri politicii puternice pe durată preşedinţiei române s-au înregistrat progrese semnificative în ceea ce priveşte numeroase dosare, dintre care unele sunt deosebit de importante pentru Franţa.

Reporter: Ambasadoarea Franţei a vorbit şi despre prezenţa economică a ţării sale în România, cu peste 2.300 de companii care asigură aproximativ 120.000 de locuri de muncă.
 


Etichete Oana BâlăZiua FranţeiViorica DăncilăBucuresti Ziua Frantei

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live