Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Sâmbătă, 30 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

RADOR

2 Aprilie 2020
Vizualizari: 205
Comentează add

Lăcaşul a fost supus unei acţiuni de dezinfecţie, a anunţat Ministerul israelian al Turismului citat de RIA NOVOSTI.

Zidul Plângerii din Israel a fost dezinfectat

rador

 Zidul plângerii şi esplanada din faţa lui.         Foto: commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=12647724.

Mesajele credincioşilor plasate în Zidul Plângerii din Israel au fost scoase, iar lăcaşul a fost supus unei acţiuni de dezinfecţie, a anunţat Ministerul israelian al Turismului citat de RIA NOVOSTI.

 

Anual, milioane de turiști și pelerini din toată lumea vin să atingă şi să se roage la acest zid. Atunci când vizitează locul sfânt, ei lasă bileţele cu rugăciuni, mesaje cu dorinţe, care sunt scoase de lucrători speciali, cam cu o săptămână înainte de Paște (anul acesta pe 8 aprilie).

 

Mesajele sunt extrase din Zidul Plângerii de două ori pe an şi sunt supuse unui ritual special de îngropare pe Muntele Măslinilor.

 

"Anul acesta, bileţelele introduse între pietrele Zidului au fost scoase cu grijă, folosindu-se mănuşi şi instrumente din lemn de unică folosinţă" - au explicat surse din cadrul ministerului israelian. "Apoi, partea de jos a suprafeţei Zidului a fost supusă unei acţiuni de dezinfecţie" - au precizat sursele citate.

 

În contextul pandemiei de coronavir, şi Israelul a introdus măsuri stricte de carantină. În special, este interzisă adunarea oamenilor pentru rugăciuni colective atât în interior, cât și în aer liber.

 

Totuşi pentru a nu împiedica continuarea procesului de rugăciune la lăcaşul evreiesc, Guvernul a făcut o excepție şi a permis efectuarea a trei rugăciuni pe zi la Zidul Plângerii, cu participarea a cel mult zece persoane.


Etichete (ii)zidulplangeriiisraelcovid

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live