Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Duminică, 22 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

RADOR

28 Aprilie 2019
Vizualizari: 1117
Comentează add

Preşedintele-ales al Ucrainei critică oferta adresată de preşedintele Putin cetăţenilor ucraineni.

Zelenski, prima replică pentru Putin

rador

Volodymyr Zelensky, whose only previous political role was playing the president in a TV show, trounced incumbent Petro Poroshenko by taking 73 percent of the vote, according to exit polls conducted by several think tanks. Genya SAVILOV / AFP

Preşedintele rus, Vladimir Putin, ar trebui să nu se aştepte la mulţi ucraineni care să-i accepte oferta de a primi un paşaport rusesc, a declarat preşedintele ales al Ucrainei, Volodymyr Zelenskiy, citat de Reuters.

Putin a anunţat sâmbătă că Moscova ia în calcul să ofere tuturor cetăţenilor ucrainenilor paşapoarte ruseşti, măsură ce ar putea să atragă dezaprobarea multor politicieni din Ucraina, care se află în conflict cu separatiştii pro-ruşi încă din 2014.

"Diferenţa în Ucraina, în special, este că noi, ucrainenii, chiar avem în ţară libertatea de expresie, o presă liberă şi internet", a transmis Zelenskiy pe contul de Facebook.

"Vom acorda cetăţenie ucraineană reprezentanţilor tuturor oamenilor care suferă de pe urma regimurilor autoritare şi corupte, în primul rând ruşilor, care astăzi suferă poate cel mai tare", a mai adăugat Volodymyr Zelenskiy.

Putin a făcut acea declaraţie la câteva zile după ce a semnat un decret privind simplificarea procedurilor de obţinere a unui paşaport rusesc pentru locuitorii din estul Ucrainei, controlată de separatişti, determinând Kievul să lanseze noi apeluri pentru sancţiuni internaţionale.

Peste 13 mii de oameni au murit în cei peste cinci ani de război între soldaţi ucraineni şi forţe susţinute de Rusia, în pofida acordului de încetare a focului semnat în 2015.


Etichete zelenskiputin

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live