Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal, UEFA Conference League, play-offs, meciuri tur Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

27 Februarie 2022
Vizualizari: 402
Comentează add

Ministrul britanic de externe, Liz Truss, a reacţionat deja şi a spus că guvernul său îi va sprijini pe cetăţenii britanici care vor merge să lupte în Ucraina.

Zelenski i-a îndemnat pe cetăţenii străini să vină să lupte în Ucraina

radiojurnal

Volodimir Zelenski. Foto: facebook.com/zelenskiy.official

Ofensiva rusă continuă în Ucraina şi se poartă lupte pe străzile Harkovului. Kievul denunţă crime de război comise de Rusia, iar Marea Britanie a anunţat că va sprijini cetăţenii britanici care vor să lupte în Ucraina.

Rusia a pierdut 4300 de militari şi 146 de tancuri, 27 de avioane şi 26 de elicoptere de la debutul invaziei Ucrainei până astăzi, a declarat astăzi ministrul-adjunct al Apărării de la Kiev, Hanna Malyar.

Informaţiile nu sunt confirmate şi din surse independente.

În teren, se poartă lupte pe străzile oraşului Harkov, al doilea ca mărime al Ucrainei, situat în apropierea graniţei cu Rusia. Reuters scrie, de asemenea, că în cursul nopţii au fost lovite mai multe obiective care ţin de infrastructura ucraineană de petrol şi gaze naturale.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, i-a cerut astăzi comunităţii internaţionale să îi ia Rusiei dreptul de a vota în Consiliul de Securitate al ONU şi a afirmat că "acţiunile criminale împotriva Ucrainei arată a genocid".

Zelenski a mai spus că bombardamentele din cursul nopţii au fost brutale şi că ruşii au ţintit infrastructură civilă şi cartiere civile unde nu sunt obiective militare.

Totodată, liderul de la Kiev a îndemnat cetăţenii străini să vină să lupte alături de ucraineni, iar o postare de pe reţelele sociale precizează că se va forma o "legiune internaţională". Ministrul britanic de externe, Liz Truss, a reacţionat deja şi a spus că guvernul său îi va sprijini pe cetăţenii britanici care vor merge să lupte în Ucraina, notează BBC.


Etichete ucrainaVolodimir Zelenskilegiune internaţionalămarea britanie(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live