Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 03 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

9 Aprilie 2022
Vizualizari: 305
Comentează add

Preşedintele Volodimir Zelenski a spus azi-noapte, în mesajul de pe facebook, că 38 de oameni au murit pe loc, iar 12 la spital, alte zeci de persoane sunt în îngrijiri medicale.

Zelenski: Atacul de la Kramatorsk, încă o crimă de război comisă de Rusia

radiojurnal

  Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski. FOTO: https://www.facebook.com/zelenskiy.official

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, afirmă că atacul cu rachete asupra  Gării Kramatorsk este încă o crimă de război comisă de Rusia, care nu va rămâne nepedepsită. Potrivit autorităţilor locale, 4.000 de persoane se aflau în gară în momentul atacului, ca parte a valului de refugiaţi care părăsesc estul Ucraine.

Preşedintele Volodimir Zelenski a spus azi-noapte, în mesajul de pe facebook, că 38 de oameni au murit pe loc, iar 12 la spital, alte zeci de persoane sunt în îngrijiri medicale, iar printre victime sunt şi cinci copii. Liderul de la Kiev a adăugat că la fel ca masacrul de la Bucea şi ca multe alte crime de război ruseşti, atacul de la Kramatorsk va fi prezentat unui viitor tribunal în faţa căruia Rusia va fi trasă la răspundere inevitabil.

Moscova a negat ieri atacul cu aproape toate vocile oficiale, iar potrivit corespondentului nostru, purtătoarea de cuvânt a Ministerului Rus de Externe a declarat că există dovezi clare că forţele ucrainene sunt autoarele, ceea ce - a susţinut ea - ar confirma justeţea operaţiunii militare ruse.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a anunţat însă înfiinţarea unei echipe comune de anchetă cu Comisia Europeană şi a lăudat efortul şefei Comisiei în această privinţă.

Ursula von der Leyen a mers ieri la Kiev pentru a grăbi procesul de aderare a Ucrainei la UE. Rusia va cădea în declin economic, financiar şi tehnologic, în timp ce Ucraina se îndreaptă spre viitorul european, a spus Ursula von der Leyen, după discuţiile cu preşedintele ucrainean.

 


Etichete atacul de la KramatorskVolodimir ZelenskiRusia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live