Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Sâmbătă, 29 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

20 Ianuarie 2020
Vizualizari: 185
Comentează add

Protestele au început în Irak din 1 octombrie. Demonstranţii, majoritatea tineri, cer schimbarea sistemului politic, pe care îl consideră profund corupt.

Zeci de protestatari antiguvernamentali au fost răniţi în Irak

sergiu-stet

  Foto: Arhivă.

Zeci de protestatari irakieni au fost răniţi luni, 20 ianuarie, în Bagdad şi alte în alte oraşe din Irak în ciocnirile cu forţele de securitate care încercau să deblocheze drumurile, după ce protestele antiguvernamentale s-au reluat, în urma unei pauze de câteva săptămâni.

Reuters transmite că în Piaţa Tayaran, din Bagdad, protestatarii care au rămas peste noapte au aruncat bombe artizanale şi pietre către poliţişti, care au ripostat cu gaze lacrimogene şi grenade de tip "flashbang".

În sudul Irakului, sute de protestatari au ars cauciucuri şi au blocat drumuri principale în câteva oraşe, printre care Nassiriya, Kerbala şi Amara. Demonstranţii susţin că premierul Adel Abdul Mahdi nu şi-a respectat angajamementele, printre care şi numirea unui nou guvern.

Protestele au început în Irak din 1 octombrie. Demonstranţii, majoritatea tineri, cer schimbarea sistemului politic, pe care îl consideră profund corupt şi inovat de sărăcia majorităţii irakienilor.

Mai mult de 450 de persoane au fost ucise. Numărul protestatarilor a scăzut, dar demonstraţiile s-au reluat săptămâna trecută, protestatarii încercând să reţină atenţia, după ce aceasta a fost îndreptată spre ameninţarea conflictului dintre Statele Unite şi Iran, în urma uciderii, de către Washington, a generalului iranian Qassem Soleimani într-un atac aerian în Irak.


Etichete irakprotesteAdel Abdul MahdiQassem Soleimani

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live