Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Vineri, 16 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Maria Măndiţă, Galaţi

28 Noiembrie 2020
Vizualizari: 292
Comentează add

Zeci de gălățeni au răspuns apelului Centrului de Transfuzii Sanguine

maria-mandita-galati

  Foto: Arhivă/Facebook.com.

Zeci de gălățeni au răspuns astăzi apelului lansat de Centrul Județean de Transfuzii Sanguine din oraș și au donat plasmă și sânge. Centrul a fost deschis și în această dimineață, potrivit unui proiect de încurajare a donatorilor, lansat în august, care stabilește ca toate unitățile de transfuzii din țară să lucreze inclusiv în ultima sâmbătă din fiecare lună. Astăzi, numărul donatorilor l-a depășit pe cel înregistrat într-o zi obișnuită din timpul săptămânii - ne spune corespondenta noastră Maria Măndiță.

Reporter: Încă de la primele ore ale dimineții, Centrul Județean de Transfuzie Sanguine Galați s-a umplut de donatori, o surpriză frumoasă și pentru șefa centrului, Camelia Stoichiţescu.
 
Camelia Stoichiţescu: Dacă tot am venit și suntem aici, e bine că avem și donatori. Le mulțumesc, ca întotdeauna. În această perioadă a crescut foarte mult cererea de plasmă. Încercăm să facem față. Sperăm să reușim, să dăm tuturor celor care au nevoie.
 
-: Am venit astăzi să donez plasmă hiperimună pentru oamenii care au nevoie, să fac un bine dacă tot am trecut cu bine peste toată această perioadă, chiar îmi doresc să fac un bine unui om care are nevoie.
Reporter: V-au spus cei de la spital că e bine să veniţi să donați sânge? Sau v-aţi gândit...?
 
-: Nu. M-am gândit, familia noastră să venim să îl ajutăm. Dacă mai este nevoie, mai venim și pentru alții.
 
Doctoriţa Cristian Beatrice, medic primar la Centru de transfuzie Galați.
Reporter: Şi personalul de la centrul face un efort?
 
Cristian Beatrice: Este un efort şi totuși ne bucurăm că suntem disponibili pentru acest lucru. Noi avem nevoie de sânge, mai ales că astăzi probabil ne vom reface stocul, având în vedere că urmează trei zile libere și donarea nu se va întâmpla în aceste zile.
 
(PH)
 

Etichete transfuziidonareGalati(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live