Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Vineri, 10 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andreea Marin

28 Decembrie 2014
Vizualizari: 956
Comentează add

A fost primul sfârşit de săptămână din sezonul de iarnă când amatorii sporturilor de iarnă s-au bucurat de condiţii bune.

Zăpada a adus turiștii pe pârtiile de schi

andreea-marin

Foto: captură Youtube.

Sute de turisti se află în această perioadă pe pârtiile din staţiunile de pe Valea Prahovei, unde stratul de zăpadă naturală depăşeşte 20 de centimetri.

Acesta a fost primul sfârşit de săptămână din sezonul de iarnă când amatorii de astfel de sporturi s-au bucurat de condiţii bune.

Şi în judeţul Sibiu, zonele montane au fost aglomerate.

La Bâlea Lac, stratul de zăpadă ajunge şi la un metru, iar la Păltiniş măsoară peste 30 de centimetri. 

Sute de iubitori ai sporturilor de iarnă s-au bucurat din plin de avantajele pârtiilor acoperite cu zăpadă naturală din Azuga, Buşteni şi Sinaia.

La Azuga, a început să ningă de vineri seară.

Administratorii domeniului schiabil au pornit şi tunurile de zăpadă pentru a face funcţionale toate pârtiile din staţiune.

Pe Cazacu Începători şi Cazacu Şcoală, peste stratul de zăpadă artificială de 25 de centimetri s-a aşternut un altul de zăpadă naturală de 20 de centimetri.

Ieri s-a deschis la Azuga şi pârtia Sorica.

În Buşteni, turiştii au luat cu asalt pârtia Kalinderu, iar la Sinaia sunt practicabile pârtiile de mare altitudine din Valea Dorului şi Valea Soarelui.

În Poiana Brasov, se poate schia în condiţii foarte bune pe toate pârtiile - Bradul, Lupului, Drumul Roşu şi Sulinar -  inclusiv în partea inferioară a Masivului Postăvarul, unde statul de zăpadă ajunge la 30 - 40 de centimetri.

În Predeal sunt condiţii foarte bune pe Clăbucet, unde zăpada depăşeşte 30 de centimetri. Aceeaşi situaţie şi în Păltiniş, judeţul Sibiu. 


Etichete pârtii de schituriștiValea PrahoveiSibiu stațiuni

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live