Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Miercuri, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

13 Februarie 2018
Vizualizari: 1451
Comentează add

Personalităţi din ţară şi din străinătate au transmis astăzi mesaje de felicitare pentru Radio România, cu ocazia Zilei Mondiale a Radioului.

#WorldRadioDay: Mesaje de felicitare transmise pentru Radio România

radiojurnal

Personalităţi din ţară şi din străinătate au transmis astăzi mesaje de felicitare pentru Radio România, cu ocazia Zilei Mondiale a Radioului.

În întreaga lume este marcată astăzi Ziua Mondială a Radioului, în amintirea primei emisii a postului de radio al Naţiunilor Unite, în urmă cu 72 de ani.

Uniunea Internaţională de Radio şi Televiziune a felicitat, cu acest prilej, Radio România.  

AUDIO: Nathalie Lacroix, URTI.

Reprezentantul URTI, Nathalie Lacroix.: "Radio România este un partener strategic al URTI. Colaborarea noastră s-a intensificat în ultimii ani, când Radiodifuziunea Română s-a implicat şi în conducerea URTI. Am iniţiat proiecte culturale şi media de anvergură şi împreună am reuşit să deschidem noi orizonturi de cooperare cu spaţiul audio-vizual asiatic. Radio România va fi în acest an gazda adunării generale a URTI, un eveniment cu o semnificaţie deosebită, întrucât va fi pentru prima dată când o astfel de adunare a URTI va avea loc în afara Franţei, un gest de prietenie şi de deschidere faţă de un partener francofon important, de care ne leagă aceleaşi valori europene". 

Tema ediţiei din acest an este "Radio şi Sport", iar în acest context, secretarul general adjunct al Conferinţei Permanente a Audiovizualului Mediteranean, Paola Parri, a vorbit despre rolul radioului în promovarea sportului.

Paola Parri: "Cred că Ziua Mondială a Radioului promovată de UNESCO este o mare realizare, ce contribuie pe plan global la cultivarea radioului şi valorilor acestuia. O temă principală a Zilei Radioului 2018 este promovarea sportului şi subliniază importanţa radioului ca mijloc capabil să capteze cea mai mare audienţă, încercând astfel să îndeplinească un rol unificator, atât de important în vremurile noastre de adânci divizări. Toate mulţumirile noastre pentru Radio România, ce reuşeşte să împlinească un asemenea rol".

Cu prilejul acestei zile, Mircea Beuran, şeful Clinicii de Chirurgie de la Spitalul Floreasca din Bucureşti, a vorbit despre ce înseamnă, pentru el, Radio România. 

Mircea Beuran: "Radioul este un vector de coeziune, de educaţie, de cultură. El nu poate să-şi înceteze niciodată această activitate. Pentru mine, radioul naţional este un membru al familiei, pentru că în timpul meu liber, că sunt în spaţiu închis, că sunt în maşină, caut programul România Actualităţi. Nu am avut nicodată sentimentul că radioul nu a fost foarte corect în ştirile pe care le-a împărtăşit şi nu a intrat într-o seamă de dispute care nu întotdeauna sunt adevărate"

Realizator: Despre capacitatea radioului de a ajunge la un public numeros a vorbit şi cunoscutul violonist Alexandru Tomescu.

Alexandru Tomescu: "Radioul reprezintă o poartă uriaşă către lumea exterioară şi asta, încă de la inventarea sa şi cred eu că pentru artişti de muzică clasică în special a reprezentat o descoperire fantastică. Capacitatea unei săli de concert este limitată, însă atunci când concertul este transmis live la radio, dintr-o dată ajunge în faţa unui public de sute de ori mai numeros".

Realizator: Un mesaj de felicitare pentru Radio România a transmis şi şeful Clinicii de Gastroenterologie Fundeni, Mircea Diculescu.

Mircea Diculescu: "Am avut ocazia să trec de la perioada cenzurii comuniste, când sursele de informare reale erau rare şi trunchiate la perioada actuală, când suntem invadaţi de mediul virtual cu nenumărate informaţii, uneori contradictorii sau chiar neadevărate. Radio România reprezintă pentru mine o sursă de informare socială, culturală, ştiinţifică corectă, trecută prin filtrul unor adevăraţi profesionişti cu autentică simţire românească. De Ziua Internaţională a Radioului aş vrea să urez "La mulţi ani, Radio România!" Să rămâneţi în continuare un adevărat far de informare profesionistă, care să ne ghideze prin ceţurile unei lumi în continuă transformare şi cu surse de informare uneori nesigure".

Mesajele cu ocazia Zilei Mondiale a Radioului pot fi citite pe pagina specială a site-ului nostru.


Etichete world radio day 2018mesaje de felicitareradio romaniapaola parrialexandru tomescuunescomircea diculescuurtinathalie lacroixmircea beuran

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live