Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (partide politice) Vineri, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

16 Septembrie 2019
Vizualizari: 278
Comentează add

Aproape 80.000 de români din diaspora s-au înscris pe portalul "votstrainatate.ro", deschis pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie.

"votstrainatate.ro", pentru alegerile prezidenţiale

florin-lepadatu

 Foto: Elena Postelnicu

Aproape 80.000 de români din diaspora s-au înscris pe portalul "votstrainatate.ro", deschis pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie.

Este numărul final, după ce termenul de înregistrare a expirat la miezul nopţii.

Reporter Costin Grigore: "Potrivit datelor de pe site-ul înfiinţat de Autoritatea Electorală Permanentă, 41.000 de români din străinătate au ales să voteze prin corespondenţă, iar aproape 39.000 au solicitat să fie oraganizată o secţie de votare în localitatea şi în statul unde se află.

În total, aproape 80.000, după ce guvernul a mai prelungit termenul de însciere cu patru zile, prin ordonanţă de urgenţă, perioadă în care s-au mai înregistrat pe portalul "votstrăinătate.ro" în jur de 10.000 de români.

Cu toate acestea, numărul este modest, raportat la cei aproape 370.000 de români din diaspora care au participat la scrutinul pentru europarlamentare, când multe secţii au fost supraaglomerate, iar oamenii au stat ore în şir la coadă ca să voteze.

De această dată, românii din străinătate vor avea la dispoziţie trei zile pentru pentru a vota la alegerile prezidenţiale: de vineri la prânz până duminică seară, în vreme ce în ţară se va putea vota doar duminică, 10 noiembrie, de la ora 7:00 la ora 21:00.

În plus, ar urma să fie înfiinţate şi secţii noi, în urma datelor obţinute de pe portalul votstrainatate.ro, cu condiţia să se fi înregistrat cel puţin 100 de români din aceeaşi localitate sau grup de localităţi."


Etichete Votdiaspora

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live