Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DE LA "-" LA "+" INFINIT (R) Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

17 Octombrie 2019
Vizualizari: 545
Comentează add

Statele europene exercită presiuni pentru oprirea ofensivei turceşti în nord-estul Siriei.

"Vom creşte presiunea asupra Turciei să pună capăt acestei ofensive"

radiojurnal

  Siria. Foto: Arhiva/ Xinhua/ Agerpres 

Statele europene exercită presiuni pentru oprirea ofensivei turceşti în nord-estul Siriei şi sunt îngrijorate cu privire la o posibilă revigorare a "statului islamic".

Forţele kurde au capturat mii de jihadişti, inclusiv cetăţeni europeni, însă au atras atenţia că din cauza luptelor aceştia ar putea să scape din captivitate, mai ales că eforturile kurzilor sunt concentrate în zona frontului.

De altfel, câteva sute dintre prizonierii asociaţi Statului Islamic ar fi evadat deja.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, consideră că europenii trebuie să îşi conjuge eforturile cu Statele Unite pentru a determina Turcia să se oprească. 

Emmanuel Macron: "Acţiunea utilă pe care ne-o asumăm este să îl convingem pe partenerul nostru american din cadrul NATO să ne ajute să oprim această ofensivă. În discuţiile pe care le avem, pe de o parte cu Turcia, iar pe de altă parte cu Rusia şi Iranul, care au un rol cheie în regiune, insistăm să fie evitată orice escaladare a conflictului. Iar împreună cu partenerii noştri europeni vom creşte presiunea asupra Turciei să pună capăt acestei ofensive. Pe lângă consecinţele umanitare ale acestui conflict, îngrijorătoare este situaţia foştilor combatanţi terorişti din Statul Islamic, reţinuţi până acum în închisori în regiune. Dacă vor fi luptători străini jihadişti care scapă şi reiau lupta alături de organizaţia teroristă îi vom combate oriunde s-ar afla, aşa cum am făcut-o şi în trecut".


Etichete siriaturciapfensiva militarafrantasuairanrusiaemmanuel macron

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live