Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Vineri, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski

3 Iulie 2020
Vizualizari: 664
Comentează add

Modificările iniţiate de liderul rus şi aprobate deja de parlament vor intra în vigoare pe 4 iulie, o dată cu publicarea noii variante a legii fundamentale.

Vladimir Putin a semnat decretul de modificare a Constituţiei Rusiei

alexandru-beleavski

  Președintele Rusiei, Vladimir Putin.         Foto: captura video.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a semnat vineri, 3 iulie, decretul de modificare a Constituţiei. În textul acesteia au fost introduse amendamentele aprobate la referendumul desfăşurat în perioada 25 iunie - 1 iulie. 
 
Modificările iniţiate de liderul rus şi aprobate deja de parlament vor intra în vigoare pe 4 iulie, o dată cu publicarea noii variante a legii fundamentale.
 
Conform rezultatelor oficiale aprobate astăzi de Comisia Electorală Centrală, cele peste 200 de amendamente la Constituție, votate ca o singură lege, au fost aprobată cu 68% de voturi "pentru" și 21,2 procente "împotrivă", în condițiile unei participări de 68%.
 
Anunțând desemnarea decretului, președintele Putin a declarat că amendamentele intră în vigoare prin voința poporului şi vizează valorile și principiile fundamentale pe care se va baza dezvoltarea Rusiei.
 
Unul din principalele amendamente îi oferă lui Vladimir Putin posibilitatea de a candida la două noi mandate prezidențiale de șase ani. Amendamentele extind prerogativele Parlamentului și Guvernului, menținând controlul președintelui asupra principalelor instituții ale statului și mecanismelor decizionale.
 
De asemenea, ele interzic înstrăinarea teritoriului Rusiei şi instituie preeminenţa Constituției Rusiei în raport cu legislația internațională la care Rusia este parte.

Etichete Vladimir PutinConstituțieRusia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live