Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRILE DIMINETII Sâmbătă, 04 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Autor

Mircea Dascaliuc, Radio Chişinău

31 Martie 2014
Vizualizari: 849
Comentează add

Șeful diplomaţiei române, Titus Corlăţean a acordat un interviu în exclusivitate pentru Radio Chişinău.

Vizită la Chişinău a ministrului de externe Titus Corlăţean

mircea-dascaliuc-radio-chisinau

 Ministrul de externe, Titus Corlăţean. Foto: arhivă.

Cea de-a doua reuniune a Comisiei interguvernamentale România – Moldova pentru integrare europeană, desfăşurată la Chişinău, s-a încheiat prin semnarea de Acorduri bilaterale şi protocoale în domenii, care sprijină reformele şi gestiunarea problemelor legislative atât prin proiecte concrete, cât şi prin transferul de expertiză din partea specialiştilor români.

Lucrările au fost conduse de către co-preşedinţii Comisiei, miniştrii de externe ai României, Titus Corlăţean şi Republicii Moldova, Natalia Gherman, care au semnat mai multe documente bilaterale, între care şi Acordul interguvernamental în domeniul retransmiterii serviciilor de programe ale radiodifuzorilor publici.

Din delegaţia României a făcut parte şi Eugen Teodorovici, ministrul pentru fonduri europene a cărui contribuţie în cadrul comisiei a fost evidenţiată în mod special de către partea moldoveană. Întrunirea a fost una foarte profitabilă pentru organizarea şi eficientizarea eforturilor de implementare a cerinţelor integrării noastre europene a declarat Natalia Gherman cu prilejul conferinţei de presă comune cu omologul său român.

Asupra eficienţei acestei a doua reuniuni comune a insitat şi copreşedintele Comisiei, Titus Corlăţean care a declarat că, cel puţin acordul în privinţa agriculturii, catre va fi semnat săptămâna viitoare la Bucureşti, în cadrul unei reuniuni internaţionale importante, va putea fi pus în practică deîndată.

Tot astăzi, ministrul român de Externe Titus Corlăţean s-a întâlnit cu premierul Iurie Leancă, cu preşedintele Parlamentului, Igor Corman, precum şi cu preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti împreună cu care a abordat atât probleme de ordin bilateral, care ţin de agenda europeană, cât şi situaţia din regiune. 

Audio: Șeful diplomaţiei române, Titus Corlăţean a acordat un interviu în exclusivitate pentru Radio Chişinău.


Etichete Republica MoldovaChişinăuTitus CorlăţeanNatalia GhermanEugen Teodorovici

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live