Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Marţi, 01 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

11 Iunie 2018
Vizualizari: 539
Comentează add

Delegaţia se va întâlni cu preşedintele României, cu ministru justiţiei, procurorul general şi cu reprezentanţi ai Curţii Constituţionale, DNA, CSM, ai asociaţiilor de magistraţi.

Vizită de două zile, în România, a unei delegaţii a Comisiei de la Veneţia

radiojurnal

 Foto: Arhivă.

O delegaţie a Comisiei de la Veneţia face luni şi marţi, 11 şi 12 iunie, o vizită în România. Vor avea loc discuţii pe tema modificărilor aduse legilor justiţiei.

Experţii europeni au programate întâlniri cu preşedintele României, cu ministru justiţiei, procurorul general şi cu reprezentanţi ai Curţii Constituţionale, DNA, CSM, ai asociaţiilor de magistraţi şi ai organizaţiilor societăţii civile.

Ei vor discuta şi cu parlamentar, inclusiv ai Comisiei speciale pentru modificarea legislaţiei din justiţie. În comunicatul emis săptămâna trecută, Comisia de la Veneţia aminteşte că preşedintele Klaus Iohannis şi Comitetul de monitorizare din cadrul Adunării parlamentare a Consiliului Europei i-au solicitat opinia în legătură cu proiectele de modificare a legilor privind organizaţia judiciară, funcţionarea CSM şi statutul magistraţilor.

Comisia a fost sesizată şi de Curtea Constituţională a României, în legătură cu atacurile declanşate împotriva acestei instituţii.


Etichete Comisia de la VeneţiaCSMConsiliul Europeimagistraţiprocuror general. Tudorel ToaderNicolicealegile justiţieiIordache

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live