Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Duminică, 03 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

16 Martie 2022
Vizualizari: 299
Comentează add

Preşedintele declară că Rep Moldova şi cetăţenii săi pot conta pe sprijinul României în actuala situaţie de criza refugiaţilor ucraineni, dar şi în procesul de integrare europeană.

Vizită a preşedintelui Klaus Iohannis în Republica Moldova

radiojurnal

  Klaus Iohannis şi Maia Sandu. Foto: Administraţia prezidenţială.

Republica Moldova a fost şi va fi în continuare sprijinită de România pentru a gestiona consecinţele agresiunii armate a Rusiei asupra Ucrainei. Acesta a fost mesajul dat în această seară, la Chişinău, de preşedintele ţării noastre, Klaus Iohannis.

La rândul său, preşedinta Maia Sandu a făcut apel la solidaritate europeană şi a mulţumit României pentru sprijinul necondiţionat. Cristina Popuşoi a relatat de la Radio Chişinău.


Cristina Popuşoi: Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că Republica Moldova şi cetăţenii săi pot conta pe sprijinul României în actuala situaţie de criza refugiaţilor ucraineni, dar şi în procesul de integrare europeană. El a vorbit despre suplimentarea asistenţei financiare şi tehnice pentru fluxul masiv de refugiaţii din Ucraina. Totodată, Klaus Iohannis a spus că România şi Republica Moldova ca vecini ai Ucrainei trebuie să ia toate măsurile pentru a face faţă actualei situaţii de criză.


Klaus Iohannis: Am venit la Chişinău împreună cu premierul Nicolae Ciucă cu un mesaj puternic: România este alături de Republica Moldova şi de toţi cetăţenii săi, aşa cum a fost mereu! Pe noi puteţi să contaţi! Ne vom concentra pe suplimentarea cât mai urgent posibil a asistenţei financiare şi tehnice, inclusiv în gestionarea fluxului masiv de refugiaţi din Ucraina.


Cristina Popuşoi: Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a mulţumit României pentru sprijinul oferit în perioadele complicate, atât în gestionarea crizei refugiaţilor, cât şi în perioada crizei energetice. Maia Sandu a mai spus că mizează pe ajutorul României în procesul de acceptare a cererii de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Şefa statului îşi doreşte acces pentru produsele moldovene pe piaţa europeană.


Maia Sandu: Solicităm, de asemenea, sprijinul României pentru deschiderea pieţelor europene pentru toate categoriile de produse moldoveneşti care nu mai pot intra pe piaţa ucraineană, rusă sau belarusă din cauza războiului din Ucraina. Acceptarea produselor noastre pe pieţele UE, în aceste condiţii, va constitui un sprijin direct şi semnificativ pentru agricultorii moldoveni.


Cristina Popuşoi: În vizită oficială la Chişinău, preşedintele Klaus Iohannis a fost însoţit de premierul Nicolae Ciucă şi ministrul de externe, Bogdan Aurescu.


Etichete klaus iohannismaia sandurepublica moldova

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live