Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

21 Noiembrie 2018
Vizualizari: 532
Comentează add

Viorica Dăncilă: România este pregătită să preia preşedinţia Consiliului UE

petruta-obrejan

Premierul  Viorica Dăncilă.Foto: gov.ro.

Declaraţii de presă comune, la Palatul Victoria, după întrevederea preşedintelui Parlamentului European, Antonio Tajani, cu premierul Viorica Dăncilă.  

Premierul Viorica Dăncilă l-a asigurat pe preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, că România este pregătită să preia în cele bune condiţii, atât logistice, cât şi organizatorice, preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

Spunea premierul, va fi un examen greu şi reuşita acestuia nu va fi doar a României, ci a întregii construcţii europene.

România îşi propune o preşedinţie ambiţioasă şi realistă, să răspundă pozitiv la provocările europene.

Să nu uităm că va fi un an extrem de dificil, există Brexitul, se vorbeşte despre summitul de la Sibiu, despre Cadrul Financiar Multianual, despre viitorul Europei, despre problemele legate de politicile de coeziune şi politica agricolă comună.

Premierul Viorica Dăncilă spunea că s-a discutat astăzi şi despre politica de securitate, de apărare şi că România îşi propune să fie un mediator imparţial, deschisă dialogului cu toate instituţiile europene, cu toate grupurile politice şi să ofere cât mai multe soluţii cetăţenilor europeni.

Şeful executivului mai spunea că programul viitoarei preşedinţii se bazează pe patru piloni, este vorba despre o Europă coezivă, o Europă în care se doreşte creşterea rolului global al construcţiei europene, o Europă a siguranţei, a promovării valorilor europene.
 


Etichete premierViorica Dăncilăpreşedintele Parlamentului EuropeanAntonio Tajani

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live