Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Miercuri, 01 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

25 Octombrie 2019
Vizualizari: 358
Comentează add

Proiectul introducerii de taxe pentru proprietarii de autovehicule cu normă de poluare sub Euro 5 pentru a circula în Bucureşti a fost adoptat de consilierii generali ai Capitalei.

Vinieta "Oxigen" pentru bucureşteni

florin-lepadatu

 Foto: Marcela Petcu

Proiectul introducerii de taxe pentru proprietarii de autovehicule cu normă de poluare sub Euro 5 pentru a circula în Bucureşti a fost adoptat de consilierii generali ai Capitalei, aşa-numita vinietă "Oxigen".

După cum transmite reporterul RRA, Atena Teognoste, proiectul a primit 31 de voturi pentru, şapte împotrivă şi 13 abţineri.

Pentru maşinile cu Euro 4, plata taxei a fost amânată cu un an, până la 1 ianuarie 2021.

Din 2022, va fi interzis total accesul în Capitală a autovehiculelor non-Euro, Euro 1 şi Euro 2, iar din 2024, cel al maşinilor cu normă de poluare Euro 3.

Unde se vor duce banii aflăm de la primarul general al capitalei, Gabriela Firea: "Nu putem să discutăm despre poluarea de la periferie că ar fi la fel de mare ca cea din centru, pentru că toate măsurătorile relevă faptul că, într-adevăr, Bucureştiul este în integritatea sa un oraş poluat, dar în centru nivelul este mult mai crescut.

Aşa cum scrie şi în proiect toţi banii încasaţi din vineta "Oxigen" vor merge către proiecte de mediu şi către proiecte de mobilitate: recuperarea unor spaţii verzi, de asemenea achiziţia de mijloace de transport prietenoase cu mediul."

Vor fi exceptate de la plata vinietei, persoanele cu dizabilităţi şi însoţitorii acestora, scuterele şi motocicletele, maşinile de intervenţii - ISU, ambulanţă, poliţie şi jandarmerie - de asemenea autovehiculele ANAF şi maşinile de transmisiuni ale instituţiilor media.


Etichete Traficautoturismeauto

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live